Друловић: Ово за мене није дебакл, већ пораз

ОДИГРАЛИ СМО ФЕНОМЕНАЛНО ПРВО ПОЛУВРЕМЕ И ТРЕБА ДА БУДЕМО ПОНОСНИ НА РЕЗУЛТАТ У ЕВРОПИ

Љубинко Друловић

        Пред првенствену утакмицу са Радом, Друловић је више говорио, на инсистирање новинара, о мечу против Аугзбурга:

        „Не бих ништа променио у тактици. Одиграли смо феноменално прво полувреме и треба да будемо поносни на то како смо играли и уопште резултатом у Европи“, рекао је он.

        На питање новинара какво је психичко стање екипе после дебакла у Европи и како ће подићи тим, Друловић је одговорио:

        „Прво, ово за мене није дебакл, већ пораз. Партизан треба да буде поносан на све што је урадио у Европи ове сезоне, имали смо три победе и да смо прошли био би то феноменалан успех. Имали смо и шансе, велике прилике, али смо изгубили несрећним сплетом околности. Да смо реализовали бар једну од тих шанси данас бисмо причали другачије „.

        Додао је и да се није лако борити против немачке екипе, која „има много већи буџет“, и чији играчи имају много веће плате.

        „Тактички смо феноменално одиграли прво полувреме, али смо примали голове из грешака.... Свако ко се иоле разуме у фудбал, могао је да види да смо исто тако играли и у Холандији, па смо тад били феноменални“.

        Упитан о свом статусу у Партизану и изјави челника клуба да ће остати још ове две утакмице до зимске паузе, као и најави доласка новог тренера, Друловић је рекао да себе сматра за врхунског професионалца и да даље ради потпуно фокусиран, не обазирући се на писања медија.

        „Сад нам је приоритет да победимо у две преостале утакмице. Знате да сам дошао у Партизан у тешком тренутку, а сада Партизан игра много боље него кад сам дошао“.

        Упитан зашто су играчи Партизана били нервозни иако су водили 1:0, о чему сведочи и старт Николе Нинковића, Друловић је одговорио да није приметио да су играчи били нервозни, као и да је старт Нинковића био најобичнији старт који се често виђа на теренима.

        „Био је то старт на лопту, мало агресивнији, покушао је да избије лопту. Нинковић је одиграо феноменално прво полувреме, а погрешио је код другог гола Аугзбурга...“, сматра Друјовић.

        Зашто није убацио Сашу Илића?

        „Имао сам ту идеју, али Андрија Живковић је добио црвени... Мислио сам да је било боље да Стефан Бабовић остане у игри после тога“.

        Пред Партизаном је испит на Бањици, а велико је питање како ће се играчи подићи после свега.

        Што се тиче утакмице против Рада, то ће Друловићу бити први пут да као тренер води неку екипу против свог бившег клуба у којем је играо 2,5 године.

        „Играмо против Рада у којем са некад играо... Сигурно да њихова позиција на табели не одражава њихов квалитет. Чека нас тешка и захтевна утакмица, где морамо да учинимо све да победимо и освојимо три бода“, рекао је тренер Партизана.

Тројица повређених

        Друловић је новинарима рекао да Стефан Бабовић и Абубакар Оумару неће играти против Рада, док је под знаком питања наступ Марка Јевтовића. Лекар Партизана, Илија Росић, објаснио је потом да Бабовић има лакшу повреду задње ложе, Оумару колена, док Јевтовића мучи бол у пети.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари