Друловић би опет прихватио позив Партизана

САДА ЈЕ ЛАКО ГОВОРИТИ И ЛАКО ЈЕ БИТИ ГЕНЕРАЛ ПОСЛЕ БИТКЕ,

ЈА СЕ НЕ КАЈЕМ ЗБОГ ПОТЕЗА КОЈЕ САМ ПРАВИО

Љубинко Друловић

        Љубинко Друловић је био одличан фудбалер, али као тренер неће, бар међу навијачима Партизана, остати у добром сећању, без обзира на то да ли ће остати шеф стручног штаба црно-белих и после зимске паузе.

        У интервјуу за ТВ Партизан, који је направљен уочи последњег меча пред зимску паузу против чачанског Борца (2:1), Друловић је анализирао свој учинак, понаваљајући да је од доласка у Хумску радио професионално, да му је савест чиста, као и да је зла срећа, односно многе повреде, битно утицала на све што се дешавало Партизану ове јесени.

        Када би му неко прорекао будућност и предочио му шта ће га сачекати и какве ће резултате Партизан имати, да ли би опет прихватио позив Партизана?

        „Ја сам имао уговор са Макеоднским фудбалским савезом још две године, али сам се тога одрекао само да бих дошао у Партизан и потписао уговор до краја сезоне. То довољно говори. Многи пријатељи су ми говорили да сам луд и превише храбар...“, рекао је Друловић и наставио:

        „Сада је лако говорити и лако је бити генерал после битке. Ја се не кајем због потеза које сам правио и правим. Опет бих прихватио да будем тренер Партизана, то се можда једном у животу дешава. Никад ми неће бити жао, ово је велико искуство. Имам уговор до краја сезоне, сешћемо и разговарати. Партизану су потребна појачања, ако жели да буде европска екипа... мора да се направи озбиљна селекција, који ће квалитетом допринети побољшању игре и остваривању резултата“.

        Некадашњи фудбалер Партизана, али и многих других великих европских клубова, каже да ће, вероватно, остати упамћен као тренер који је изгубио против Аугзбурга, односно који се није пласирао у нокаут фазу Лиге Европе.

        Али, понавља, фудбал је само спорт, и не треба поразе схватати трагично како се то у Србији чини, примећује.

        „У Србији се превише драматизују неке ствари, новинари претерују у неким стварима. Фудбал треба схватити као спорт, порази се дешавају и много већим и скупљим екипама од Партизана. Ево, рецимо, Монако, испао је из Лиге Европе, а колики буџет има. Ми овде правимо сензационализам. Покушавам да останем миран, губио сам полуфинала и четвртфинала Лиге шампиона. Живот иде даље... Не може увек да се побеђује. То су нормалне ствари, не треба претеривати у стварима, поготово негативним“, каже тренер Партизана.

        Вратио се на утакмицу са Аугзбургом, рекавши да му је највише жао играча, који су плакали у свлачионици, јер су хтели да учине нешто велико, да уђу у историју клуба...

        „Али, то је фудбал, то је спорт, ми нисмо искористили шансе, а противник јесте“.

        Када врати филм на онај дан када је дошао у Партизан, каже да је екипа деловала много уморно.

        „Многи играчи нису ни прошли припреме, други су дошли из мањих клубова, ненавикнути на овакав ритам, а одиграли смо заиста много утакмица. Ево, рецимо, мали Марко Јевтовић је одиграо више утакмица ове сезоне, него у Новом Пазару укупно. а он је дете на које је Партизан морао да се ослони. Партизан је једна од најмлађих екипа што се тиче европских утакмица и људи то треба да схвате, многи млади играчи су морали да изнесу терет ове сезоне“, истакао је Друловић

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари