Олимпијски пламен креће на 65.000 километара дуг пут по Русији

ПРОЋИ ЋЕ КРОЗ 2.900 РУСКИХ ГРАДОВА И НАСЕЉА, А НОСИЋЕ ГА 14.000 СПОРТИСТА

  • Олимпијску бакљу на атинском стадиону Панатинаикоса руском вицепремијеру Дмитрију Козаку предао председник Националног олимпијског комитета Грчке Спирос Капралос

         ОЛИМПИЈСКИ пламен, који је био упаљен 29. септембра у Олимпији, данас је на атинском стадиону Панатинаикоса предат руским организаторима Зимских олимпијских игара Сочи-2014.

         Пламен ће специјалним авионом бити 6. октобра достављен из Атине у Москву. Потом ће као штафета бити ношен по целој Русији.

         Биће то најдужа олимпијска штафета у историји јер ће бакљу са олимпијским пламеном носити 14.000 спортиста који ће претрчати 65.000 километара – што је 1,5 пут дуже од Екватора.

         Бакља-штафета кренуће 7. октобра и у Олимпијски Сочи стићи 7. фебруара 2014. године. За то време ће бити преношена и аутомобилима, возовима, авионима, чезом са упрегнутом руском тројком, чак и санкама које ће вући северни јелени.

         Проћи ће кроз 2.900 руских градова и насеља, укључујући и административне центре свих 83 чланице Руске Федерације.

         На стадиону Панатинаикоса штафету је преузео заменик руског премијера Дмитриј Козак.

         Пламен му је предао председник грчког националног Олимпијског комитета Спирос Капралос који је нагласио да је по територији Грчке прошао 2000 километара током протеклих дана.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари