Олимпијаду у Сочију свакодневно гледа 21.500.000 људи више него игре у Ванкуверу

НАСТУПИ ОЛИМПИЈАЦА И У САД НАЈПОПУЛАРНИЈИ - ИСПРЕД СВИХ ЛОКАЛНИХ ЕМИСИЈА И СЕРИЈА

  • За зимску Олимпијаду продато 950.219 карата. Само у минули уторак - Олимпијски парк посетило 75 хиљада људи

         МЕЂУНАРОДНИ олимпијски комитет констатовао је повећање броја гледалаца Олимпијских игара у Сочију.

         По подацима МОК, у поређењу с Олимпијадом у Ванкуверу, емисије посвећене ОИ у Сочију у просеку гледа 21,5 милион гледалаца више. Како је на конференцији за медије у главном медија-центру Олимпијаде 2014. рекао аташе за сарадњу с медијима МОК Марк Адамс, та цифра је у поређењу с истим показатељима из 2010. године већа за 8 одсто.

         Према подацима МОК, Преко сто милиона Американаца већ је гледало емисије о такмичењима на ОИ, рекао је Адамс. Тако је у САД јуче Игре гледало 22,4 милиона телевизијских гледалаца, што је за 6 одсто више у односу на претходне Олимпијске игре, казао је он.

         Према подацима аналитичке компаније Nielsen, од 3. до 9. управо су спортски наступи олимпијаца били најпопуларнији у САД, испред свих локалних емисија и серија.

         Игре су популарне и у другим земљама. Конкретно, 9,2 милиона немачких гледалаца гледало је 9. фебруара такмичења у санкању у којима је учествовао познати Немац Феликс Лох, кад се борио за другу златну медаљу (после Вакувера) на ЗОИ, рекао је Марк Адамс. Он је оправдао очекивања својих сународника, заузевши прво место испред Руса Алберта Демченка. Још 8,7 милиона гледалаца пратило је такмичења у скијашким скоковима, и тај број гледалаца је већи од било ког у том спорту још од  такмичења у Торину 2006. године и Ванкуверу, истакао је представник МОК.

         Међутим, Олимпијада 2014. се највише гледа у РФ, што се, наравно, објашњава местом где се одржава.

         „У Русији има највише телевизијских гледалаца” – казао је Адамс.

         Церемонију отварања ОИ у Сочију на Првом каналу и каналу „Русија” гледао је један од највећих броја гледалаца у целој историји мерења гледаности. Према резултатима истраживачке компаније TNS Русија, поред малих екрана истовремено се налазило више од трећине одраслог становништва Русије - 35,6 милиона људи.

         Исто толико популарна церемонија је била и на интернету. Тако је број прегледа отварања Игара интернет страници Сверуске државне радио телевизијске компаније - Sportbox.ru - износио 612 хиљада, а најбоље моменте гледало је више од 200 хиљада гледалаца. Директан пренос на каналу „Русија  1” на сајту Вести.ru и Russia.tv гледало је више од 900 хиљада гледалаца.

         Што се тиче гледалаца који преферирају да такмичења у свим спортовима гледају уживо, по речима портпаролке организационог комитета „Сочи 2014.” Александре Костерине, за Олимпијске игре је продато 950.219 карата.

         Како је истакла Костерина, олимпијски парк је у уторак посетило 75 хиљада људи, а за такмичења тог дана продато је 62 хиљаде карате.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари