Новосибирске акробате као клизачи под водом

НАДЕЖДА ЗАЈЦЕВА И ИЛИЈА ГЛУШКОВ ИЗ НОВОСИБИРСКА ИЗАБРАЛИ НЕОБИЧАН НАЧИН ДА ПОДРЖЕ ТИМ РУСИЈЕ У СОЧИЈУ

Надежда Зајцева и Илија Глушков

         НОВОСИБИРСКИ спортисти, чланови акробатске групе Надежда Зајцева и Илија Глушков, решили су да подрже репрезентацију Русије у уметничком клизању на Олимпијским играма у Сочију и смислили су нови спорт: пар клизача изводи најсложеније акробатске фигуре под водом. Спортисти имитирају уметничко клизање, али не на леду, већ на дну базена.

         „Искрено, идеја није потпуно наша, она се појавила захваљујући једном интернет пројекту. Али, ми смо смислили формат, који више нико неће моћи да понови: уметничко клизање под водом“ - рекла је Зајцева, иницијатор пројекта.

         По речима акробата, проблеми су почели током сликања. Извођење акробатских елемената без дисања, са затвореним очима и на клизаљкама било је тежак испит чак и за искусне спортисте.

         „Кад смо покушали да заронимо с клизаљкама, схватили смо сву тежину наше замисли. Првих два сата ми и фотограф смо само загњуривали и привикавали се да се правилно понашамо под водом. Вода нас је стално избацивала на површину. Илија је морао да обуче специјални појас с теговима. На крају базена су стајали пријатељи с дугачким штапом, спремни да нас спасавају. Под водом се не види ништа. Позирали смо на осећај“ - прича Зајцева.

         Акробате су претходно све елементе увежбале на сувом. На сликање је отишло укупно око четири сата. Момци се шале да смо створили нови спорт.

         „Ипак су Сибирци лудо храбри, у добром смислу те речи. Улазе у рупе у леду и загњурују се и на минус 40. А ми смо решили да гњурамо у клизаљкама. Док је напољу минус 35, хладно је клизати се на леду, значи, клизаћемо на дну базена“ - рекао је други „уметнички клизач“ Глушков.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари