Новакова повреда за финале Аргентина-Шпанија

СРБИЈА НЕЋЕ БРАНИТИ ТИТУЛУ У ДЕЈВИС КУПУ

Први тенисер света подлегао повреди

  • Нисам успео да се опоравим, иако сам, као и остатак тима, веровао да могу да пружим свој максимум на терену. Ушао сам у меч са таквим ставом, као и увек. Био сам свестан важности меча и веровали смо да сам ја бољи избор него Виктор Троицки - објаснио је Ђоковић након што је морао да у другом сету преда мећ Дел Потру

     БЕОГРАД, (ФоНет) – Тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Дејвис купа, пошто је у полуфиналном дуелу у Београду изгубила од Аргентине.

     Аргентина је повела са 3:1, а одлучујући поен освојио је Хуан Мартин Дел Потро, коме је Новак Ђоковић због повреде предао меч почетком другог сета.

     Први сет Дел Порто је, после изједначене борбе, добио у тај брејку резултатом 7:5, а у другом је Аргентинац повео 3:0, када је Ђоковић после једног ударца пао на терен и више није могао да настави.

     Већ после неколико гемова видело се да Ђоковић није залечио повреду, која је почела да га мучи у финалном мечу УС Опена против Рафаела Надала.

     После готово сваког мало напорнијег поена он би почео да се истеже и држи за леђа, али је упркос томе желео да настави и покуша да донесе репрезентацији Србије победу која би је оставила у мечу.

     Болови су, међутим, били исувише јаки и на почетку другог сета Дел Потро је за десетак минута добио три гема, што је био јасан знак да српски тенисер не може да му пружи отпор.

     Тако је репрезентација Србије пропустила прилику да брани прошле године освојену титулу. За "салатару" ће се борити репрезентације Шпаније и Аргентине.

     Селектор Дејвис купе репрезентације Србије Богдан Обрадовић изјавио је да су Аргентинци били сјајни, али и да не треба гледати шта су узроци пораза наше репезентације, јер смо имали проблема са играчима, док су Дел Потро и Налбандијан у одличној форми.

     Обрадовић је рекао да верује у нове трофеје и да је захвалан Новаку на томе што је уопште покушао да одигра меч.

Обрадовић помаже Ђоковићу да истегне мишић

 

ОБРАДОВИЋ: Уместо три спремна, имао сам једног и по играча

 

     "Не треба се бавити дубљим анализама, треба ствари да се слегну. Десила се та ситуација да Новак не може да игра, да је Јанко у бољој форми од Виктора", рекао је он и додао да је због тога, на располагању од "три играча имао једног и по спремног".

     Према Обрадовићевим речима, без обзира на то што су претрпели пораз у њима постоји и даље та енергија за новим победама.

     "То су млади момци који могу да играју још сезона. Чак и Новак, који је био под великим оптерећењем, одлучио је да игра меч и стане уз момке у екипи. Због тога му свака част", рекао је Обрадовић.

     Он је додао да, без обзира на пораз од Аргентине, комуникација у репрезентацији остаће сјајна.

     Српски тенисер Јанко Типсаревић честитао је Аргентицима на победи, додајући да је Дел Потро играо свој најбољи тенис.

     "Надам се да ћемо следеће сезоне играти боље. Виктор и ја смо пружили максимим, али били смо надиграни у прва два меча", рекао је Типсаревић.

     Он је додао да је велики хендикеп кад у екипи имате првог тенисера света кога не можете да искористите.

 

НОВАК: Разочаран сам, али нисам успео да се опоравим

 

Новак на конференцији за новинаре

  • Имам најбољи ритерн на свету и тај ударац сматрам својим оружјем. То што се догодило, догодило се. Преузео сам одговорност на себе и хтео сам да заиграм за репрезентацију. Добио сам подршку колега и селектора. Они су се сложили да изађем на терен и да са 60 одсто снаге да можда победим и Дел Потра", рекао је Ђоковић

     Најбољи тенисер света - након што је морао да преда меч Дел Потру, није љут већ разочаран, јер је због повреде, која га прати још од Отвореног првенства Америке, могао да пружи само 60 одсто својих могућности.

     Ђоковић је рекао да није имао довољно времена да се опорави, иако је себи дао један дан паузе и додао да је био свестан важности данашњег меча.

     "Нисам успео да се опоравим, иако сам, као и остатак тима, веровао да могу да пружим свој максимум на терену. Ушао сам у меч са таквим ставом, као и увек. Био сам свестан важности меча и веровали смо да сам ја бољи избор него Виктор Троицки", објаснио је Ђоковић.

     Он је на конференцији за новинаре, нагласио да се увек не може очекивати победа.

     "Желимо да победимо сваки меч. Тако је било и сада против Аргентинаца. Они су играли добро, на високом нивоу", истакао је Ђоковић.

     Према његовим речима, никада до сада није имао меч и толико потешкоћа да врати сервис једног противника.

     "Имам најбољи ритерн на свету и тај ударац сматрам својим оружјем. То што се догодило, догодило се. Преузео сам одговорност на себе и хтео сам да заиграм за репрезентацију. Добио сам подршку колега и селектора. Они су се сложили да изађем на терен и да са 60 одсто снаге да можда победим и Дел Потра", закључио је Ђоковић.

     Аргетинац Дел Потро рекао је да је Ђоковић очигледно био уморан због турнира, али да су они дошли са намером да победе и успели су.

     "Жао ми је што Новак није могао да пружи максимум због повреде", рекао је Дел Потро, додајући да је свестан у којој ситуацији се налазио Ђоковић.

     Он је рекао да Аргентина има сјајне тенисере који могу да се са Шпанијом боре за Дејвис куп.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари