Наташа Јанић поново под заставом Србије

ВРАТИЛА СЕ КУЋИ ТРОСТРУКА ОЛИМПИЈСКА ШАМПИОНКА - СРПСКИ КАЈАК И СПОРТ У ЦЕЛИНИ МНОГО ДОБИЛИ

         ВЕЛИКА кајакашица Наташа Јанић (30) истакла је да је веома срећна што може да се врати у Србију и објаснила да није нашла своје место у Мађарској.

         Она је на Олимпијским играма у Сиднеју заузела четврто место за Југославију, а онда је за Мађарску освојила три златне олимпијске медаље (две у Атини и једну у Пекингу), док је на ОИ у Лондону освојила једно сребро и једну бронзу.

         "У Мађарској су ми све дали. Када сам отишла 2001, овде нису постојала средства за бављење спортом. Срећом, прошло је неко време и на места су дошли људи који знају шта треба за врхунски спорт", рекла је Јанићева и захвалила председнику Олимпијског комитета Србије Влади Дивцу.

         Објаснила је да жели да продужи каријеру.

         "Још једно време ћу провести у Сегедину, а затим ћу бити у Бачкој Паланци на припремама. Желим на овај начин да дам знак младим људима да се баве спортом, да наставе да тренирају, јер је овде направљен много добар систем спорта", рекла је Јанићева.

         Према њеним речима, тренутно о ОИ у Рио де Жанеиру 2016. не размишља, јер јој предстоје такмичења следеће године.

         "Волела бих да се Србија обогати са неколико медаља мојим повратком. Рио је далеко. Наравно, да бих волела да будем на мојим петим ОИ. Видећемо када дође време", рекла је Јанићева.

         Трострука олимпијска победница нагласила је да повратак у Србију није из финансијских разлога, јер је у Мађарској већ обезбедила спортску пензију, од 35. године. На питање, која одлука јој је била тежа да оде у Мађарску или да се врати, она је одговорила: "Обе одлуке су биле много тешке."

         "Мој супруг Адријан Душев сматра да као тренер има своје место у Србији, а ја сам годинама имала жељу да се вратим. Његов син, наш син, већ има много успеха и он ће много помоћи мушком кајакашком тиму Србије", рекла је Јанићева.

         Дивац је оценио да ће сада од кајакаша моћи да се очекују бољи резултати.

         "Наташа, добро дошла кући! Обрадовала нас је Наташина одлука. Она је увек била симбол врхунског спортисте. Радујемо се што ће кајак као спорт моћи да се врати на стазе старе славе. Волео бих да њен повратак укаже да се односи према врхунским спортистима мењају", рекао је Дивац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари