Мустафа се сумњичи да је примио 602.000 евра

Под истрагом немачке полиције председник ИХФ

  • Мито је наводно дала компанија Спортфајв да би добила ексклузивно право преноса такмичења у организацији ИХФ у периоду од 2006. до 2009. године

       ХАМБУРГ, (ФоНет) - Председник Међународне рукометне федерације (ИХФ) Хасан Мустафа осумњичен је за подмићивање и корупцију приликом продаје телевизијских права, саопштио је јавни тужилац у Хамбургу.

       У саопштењу се наводи да се Мустафа сумњичи да је незаконито добио 602.000 евра, а тај прихиод је приказан као хонорар за саветодавне услуге.

       Истрагом је утврђено да је Мустафа у априлу 2007. године примио чек на 300.000 евра, а у новембру исте године имао је уплату на лични рачун у износу од 302.000 евра.

       Према речима представника за штампу тужилаштва у Хамбургу Вилхелма Мелера, основано се сумња да није била реч ни о каквим саветодавним услугама, већ о миту који је компанија Спортфајв платила да би добила ексклузивно право преноса такмичења у организацији ИХФ у периоду од 2006. до 2009. године.

       По налогу тужилаштва из Хамбурга, швајцарска полиција је претресла Мустафину кућу у Женеви и седиште ИХФ у Базелу и запленила обимну документацију. Председник ИХФ у то време је био у Каиру, рекао је представник за штампу кантоналне полиције у Базелу Маркус Мелцл за АП.

       У исто време, немачка полиција је претресла просторије компаније Спортфајв.

       Мустафа се на челу ИХФ налази од 2000. године и први је Египћанин изабран на челну функцију у једној међународној спортској организацији.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари