Млади хокејаши Србије стартовали победом

ДО ПОСЛЕДЊЕ ТРЕЋИНЕ БИЛИ У МИНУСУ, АЛИ ПОКАЗАЛИ КЛАСУ

И КАРАКТЕР И ПРЕОКРЕНУЛИ У ФИНИШУ

        Млади хокејаши Србије савладали су Хрватску 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) на старту шампионата света дивизије 2 групе Б.

        У част велике победе Србије, химна Боже правде одзвањало је у леденој дворани Пионир на крају првог дана Светског првенства Друге дивизије, групе Б.

        Била је то сјајна премијера. Крцате трибине, сјајно навијање, одлична хокеј и славље Србије.

        Наш државни тим је до последње трећине био у минусу, али је показао класу, карактер и головима најбољег играча меча Сергеја Ћурчића и Вукићевића направио преокрет и на најбољи могући начин започела турнир.

        Да ће тако бити, било је јасно од самог почетка. Ношени сјајном подршком са трибина које су биле готово испуњене до последњег места у Леденој дворани Пионир, хокејаши Србије су одлично ушли у меч, вршили притисак и то крунисали голом већ у трећем минута Срђана Суботића.

        Хрвати су одмах узвратили, почели да нападају агресивније, и већ у петом, а одмах затим и у шестом минуту стигли до две одличне шансе.

        Међутим, голман Митић је имао неколико добрих одбрана. Србија је имала стопостотну шансу да поведе са 2:0 , али је Шпањевић пропустио прилику да постигне погодак. У 18. минуту, напади Хрвата били су крунисани голом Камарића.

        На старту друге трећине, Србија је остала са играчем мање, што је Хрватска искористила и голом Цанића у 22. минуту повела са 2:1. Последњи период боље су отворили Срби.

        Агресиван напад је дао плода и већ у минуту Сергеј Ћурчић је домаћу селекцију довео до изједначења - 2:2. Србија је и у наставку била агресивнија, вршила велики притисак и то крунисала голом Вукићевића. Било је то довољно за велико славље.

        Србија - Хрватска 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) Стрелци - Србија: Суботић (3. минут), Ћурчић (42. минут), Вукићевић (49. минут) Стрелци - Хрватска: Крамарић (18. минут) , Цанић (22. минут),

        Србија: Митић, Васић, Шпањевић, Марковић, Вукићевић, Ђумић, Грковић, Пејчић, Зотовић, Суботић, ,Кастел, Ћурчић, Стојсављевић, Јешић, Анђелковић, Драговић, Војиновић, С. Марковић, Вручинић, Јанковић, Таракан, Филиповић.

        Хрватска: Николић, Хергешић Адамовић, Бабић, Добрић, Фицур, Тадић, Матић, Јоја, Црнец, Трстењак, Цанић, Чизмадија, Крамарић, Станчић, Козина, Сутевски, Личина, Пауловић, Ђерек, Вуглач, Крикшић, Ракар.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари