Милица Мандић у Кини на првом Грен слему!

ТУРНИР ОКУПЉА ТАКМИЧАРЕ КОЈИ СУ ОВЕ ГОДИНЕ ОСВОЈИЛИ ОЛИМПИЈСКУ, СВЕТСКУ ИЛИ ГРАН ПРИ ТИТУЛУ

        Крем светског теквондоа састаће се срести на првом икада Грен слем тракмичењу које се ове године одржава у Кини. Нашу земљу ће у суботу представљати Милица Мандић (+67кг), док ће у јануару на Грен слему учествовати и Тијана Богдановић и Вања Станковић.

        Овај турнир окупља најбоље међу најбољима, супер-елитне такмичаре који су ове године освојили олимпијски медаљу, светску или гран при титулу, али и оне који су своје место изборили преко квалификационог турнира и специјално додељене карте.

        Такође по први пут се уводи висок награди фонд - победник односи 70.000 долара, друго место 20.000, док трећепласирани осваја 5.000 долара.

        - Ово је нови корак напред за наш спорт. Први Грен слем по свему виђеном до сада требало би да буде прави спектакл. Сама елита овог спорта ће се у наредних месец дана борити у Усију, Кина. Наградни фонд је по први пут оволики у нашем спорту као и број медија који ће пратити догађај. Милица је прво коло слободна као трећи носилац, а већ у следећем колу је чека или Туркиња Нафиа Кус или квалификанткиња Кинескиња. Полуфинале би могло да буде са актуелном светском и европском првакињом Бјанком Валдкен. Очекујем свакако добре мечеве - истиче Драган Јовић.

        Милица је ове године освојила злато на Светском првенству, али свесна је конкуренције.

        - По први пут у нашем спорту се одржава оваква врста турнира. На неки начин не знам шта да очекујем, јер су правила мало другачија него иначе, и биће мало динамичније, али исто тако једва чекам да почне такмичење. Има 12 девојака, и свака од њих је освајач олимпијске, светске или Гранд При медаље. Знам да ће бити тешке борбе, али сам спремна на то и желим да пружим добру борбу - рекла је Мандићева.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари