КОЗАК: У Сочију су сви безбедни као у Лондону или Вашингтону

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РФ: „РУСИЈА МОЖЕ ДА ГАРАНТУЈЕ БЕЗБЕДНОСТ УЧЕСНИКА ОЛИМПИЈАДЕ“ 

Дмитриј Козак

  • „Наше обавештајне службе сарађују  с колегама из земаља Европе и Северне Америке“ - нагласио Дмитриј Козак

         БЕЗБЕДНОСНЕ претње у Сочију упоредиве су са ситуацијом у Бостону, Њујорку, Лондону и било којој тачки на свету, пошто опасност од тероризма нема границе, изјавио је руски вицепремијер Дмитриј Козак на конференцији за медије у главном прес-центру Олимпијских игара у Сочију.

         „Наше обавештајне службе сарађују  с колегама из земаља Европе и Северне Америке. На основу података које добијамо, безбедносне претње у Сочију нису ништа веће него на било којој другој тачки наше планете, био то Бостон, Лондон, Њујорк  или Вашингтон“ - казао је Козак.

         Заменик председника руске Владе је истакао да Русија може да гарантује безбедност учесника Олимпијаде, као и приликом организовања било којег другог масовног догађаја.

         Систем безбедности у Сочију је устројен тако да не омета никога у послу, рекао је Козак.

         Међутим, он је позвао све да долазе на такмичења благовремено, како се не би стварали редови.

         „За гледаоце и такмичаре смо успели да уредимо систем тако да они улазе на спортска борилишта као да улазе у биоскоп или позориште“ - казао је Козак.

         Говорећи о редовима у медија-центру, он је препоручио да се и ту долази раније, како би се избегло кашњења на термине за слање извештаја и видео-прилога.

         Козак је признао да се ујутро, кад се почиње с радом, стварају редови.

         „Реагујемо на то, имамо додатна техничка средства за случај стварања таквих редова“ - уверио је он, додавши да нема опасности од масовног кашњења на догађаје.

         „Али, треба долазити мало раније, с обзиром на саобраћај“ - посаветовао је Козак.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари