Колико то заиста вреди Милинковић-Савић?!

СЕРГЕЈ БИ НАРЕДНОГ ЛЕТА МОГАО ДА УЂЕ У ОДАБРАНО ДРУШТВО ИГРАЧА ПЛАЋЕНИХ СТО И ВИШЕ МИЛИОНА

        Колико, заиста, вреди Сергеј Милинковић-Савић?

        Одговор на ово питање нећемо сазнати пре него што Лацио пристане да га прода некој од заинтересованих страна, а тада ће се поново показати тачном крилатица која каже да „фудбалер вреди онолико колико је неко спреман за њега да плати“.

        До тада, судећи према помало опречним изјавама председника клуба Клаудија Лотита, односно спортског директора Иљија Тареа, можемо да закључимо само колико не вреди популарни СМС.

        Лотито је до недавно тврдио да је глатко одбио понуду од 70, а Таре ове недеље нагласио да је клуб летос рекао „не“ понуди од 90 милиона евра. Уколико се Италијан и Албанац свесно „не гађају“ бројевима, шаљући тако поруку потенцијалним купцима о којим сумама не вреди расправљати, Сергеј би наредног лета могао да уђе у одабрано друштво фудбалера плаћених 100 и више милиона евра у ком су од раније Гарет Бејл, Пол Погба, Нејмар, Осман Дембеле и Фелипе Кутињо (мада ће формално то на лето постати и Килијан Мбапе).

        Медији у Шпанији и Италији претходних недеља писали су о изненадној иницијативи Реал Мадрида, која је наводно кулминирала званичном понудом за Милинковић-Савића, међутим Таре тај трач није децидирано демантовао. Али, ни потврдио.

        Таре је том приликом открио да ће холандски дефанзивац Стефан де Фрај на крају сезоне напустити клуб као слободан играч и највероватније прећи у Интер.

        Бивши фудбалер, а сада први оперативац Лација, навикао је да у причи о Милинковић-Савићу између редова провуче и цифру, тек онако... уколико некога буде занимало.

        „Не знам колико би Сергеј могао да вреди и не желим превише да размишљам о томе“, рекао је Албанац и додао:

        „Међутим, сигурно је да се ради о цифри већој од 90 милиона евра“.

        Потом је нагласио...

        „Милинковић-Савић нам је веома важан, а подсећам да он још није достигао врхунац. Желим да будем јасан, Лацио никада није поставио цену за њега. Прошлог лета имали смо понуде углавном у висини суме коју сам споменуо, али их нисмо ни разматрали“, рекао је Таре.

        Он је потом упитан конкретно да ли је у Лацио стигла понуда Реал Мадрида.

        „Тренутно има интересовања за њега, али ништа конкретно. Никада нисам разговарао с Реалом о њему, јер нам се нису ни обратили“.

        Милинковић-Савић је професионалну каријеру почео у Војводини из које је 2014. године прешао у Генк за милион евра, а само годину дана касније Лацио га је Белгијанцима платио 18 пута више.

        За репрезентацију Србије високи 23-годишњак одиграо је две утакмице код новог селектора Младена Крстајића, након што је са његовим претходником Славољубом Муслином ушао у сукоб већ на првом заједничком окупљању и потом био изостављан са спискова током комплетних квалификација за Светско првенство у Русији.

        Када су челници ФСС, пре свих председник Славиша Кокеза, образлагали несвакидашњи растанак са селектором Муслином након обезбеђеног пласмана на Мундијал, његов однос са Милинковић-Савићем наведен је као један од разлога за раскид уговора.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари