Колашинац: Могло је и боље у 2014. години...

У 2015. ГА ОЧЕКУЈУ ДВА ВЕЛИКА ТАКМИЧЕЊА - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

У ДВОРАНИ У ПРАГУ И СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ПЕКИНГУ

    Асмир Колашинац

        Српски атлетичар Асмир Колашинац рекао је да није у потпуности задовољан резултатима у 2014. години, јер му је циљ била медаља на Европском првенству.

        Колашинац је, међутим, истакао да све пропуштено ове године покушати да исправи у наредној.

         „Јесте могло боље у 2014. години и због тога нисам задовољан до краја. План је био да се узме медаља на Европском првенству, имао сам је у руци, бацио сам резултат, међутим, нисам имао среће, преступио сам баш у тој серији”, рекао је Колашинац.

        Колашинац, који је проглашен за најбољег атлетичара у Србији у 2014. години, на Европском првенству у Цириху заузео је пето место у бацању кугле.

        Он је на шампионату Европе стигао до петог места хицем од 20,55 метара. Међутим, најбољи је био у петој серији када је бацио око 21 метра, али је преступио.

         „Мислим да сам после тога све показао својом гестикулацијом, мислим да сте и прочитали са усана шта сам рекао... Заиста ми је било тешко због тога, јер сам био спреман и заслужио сам медаљу”, рекао је Колашинац.

        У 2015. години Колашинца очекују два велика такмичења - Европско првенство у дворани у Прагу и Светско првенство у Пекингу.

         „Резултатски сам могао боље ове године, али то је само мотив за наредну сезону. Главни циљ наредне године је Европско првенство у дворани у Прагу, где ћу покушати да одбраним титулу, а потом следи Пекинг”, рекао је најбољи атлетичар Србије.

        Колашинац је истакао да себи на великим такмичењима никад не задаје за задатак да мора да освоји медаљу и да ће тако бити и у 2015. години.

         „Себи задајем задатак да бацим што више на великом такмичењу и ако то буде довољно за медаљу онда супер. То ће бити план и мотив у мојој глави за наредну годину. Можда је то био и разлог зашто сам преступио на Европском првенству. Размишљао сам више о медаљи него о резултату”, закључио је Колашинац.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари