Медитеранске игре: Србији још две медаље

ЏУДИСТА НЕМАЊА МАЈДОВ ОСВОЈИО СРЕБРО, А ВАЊА СТАНКОВИЋ ОСВОЈИЛА ЈЕ БРОНЗУ У ТЕКВОНДОУ

        Српски спортисти освојили су у четвртак на Медитеранским играма у Тарагони, у Шпанији, две медаље.

        Џудиста Немања Мајдов освојио сребро у категорији -90kg, а Вања Станковић освојила је бронзану медаљу у теквондоу у категорији -49 kg, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

        У теквондоу су наступиле Вања Станковић (-49kg) и Александра Радмиловић (-67kg) у женској и Драшко Јованов (+80kg) у мушкој конкуренцији.

        После победе у првој борби против Мароканке Лаарај резултатом 12-10, Александра Радмиловић у четвртини финала је изгубила од Хрватице Никите Гласновић и остала без шансе да се бори за медаљу.

        Вања Станковић је такође изборила победу у првој борби, а у полуфиналу је изгубила од Хрватице Томић Кристине, што јој је донело бронзану медаљу. Драшко Јованов је поражен од Француза Миангуе у првом колу.

        Немања Мајдов је после две убедљиве победе против Елиаса из Либана и Грка Тселидиса дошао до пласмана у финале где је освојио сребрну медаљу у мечу против Схеразадасхвилија из Шпаније.

        Атлетичарка Зорана Барјактаровић је у квалификацијама на 200m резултатом 24,04 заузела 9. место и остала без пласмана у финале.

        Оба чамца у веслању: Марко Марјановић у М 1x као и Игор Ђерић и Александар Беђик у двојцу без кормилара (М 2x) су првим местом у својим квалификационим тркама изборили директан пласман у финале.

        У екипним спортовима су наступили рукометашице, обе репрезентације одбојке на песку и у баскету 3x3 и ватерполисти.

        Баскет 3x3 у мушкој конкуренцији је дошао до још једне победе, против Македоније резултатом 21:10, као и девојке које су савладале репрезентацију Турске резултатом 22:13.

        Рукометашице су поражене од Турске репрезентације резултатом 33:32, одбојкаши на песку су савладали Либанце са 2-1 у сетовима, док је женски пар изгубио у два сета од Шпанкиња.

        Ватерполисти су убедљиво савладали Французе резултатом 14:4 и данас настављају такмичење утакмицом против репрезентације Португала.

        Изабела Лупулеску је после две победе, у мечу за бронзану медаљу изгубила од такмичарке из Шпаније и тако заузела четврто место у синглу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари