Ивковић: Вучић гура Маљковића на чело ОКС

ТО ЈЕ МОЖДА НОРМАЛНО У ОВОЈ ЗЕМЉИ, ТО НИКО НЕ ГОВОРИ, А СВИ ЗНАЈУ, ЈЕЛ МОРАМ ЈА СВЕ ДА КАЖЕМ?

   Душан Ивковић

        Душан Ивковић, прослављени кошаркашки тренер, критиковао је начин на који се бира председник Олимпијског комитета Србије.

        Гостујући у Новом дану телевизије N1, Ивковић је на питање да ли га још неко од колега тренера, осим Душка Вујошевића, брани од све учесталијих напада због активирања у политици, Ивковић је узвратио:

        „Хајде мало да причамо о Олимпијском комитету. Нико не сме да каже... Ко је сторнирао и наредио... Критеријуми за избор председника Олимпијског комитета јесу били недемократски, али сада се Статут изненада мења и нико ништа не каже. Владе Дивац (досадашњи председник ОКС, п.а.) тврди да је грип крив због бојкота Изборне скупштине. Питам људе из кошарке: „Да ли подржаваш ово са Божом?” Питам моје другове, нећу да их именујем. И тврде да не подржавају, али нико неће јавно да каже. Божу Маљковића на место председника Олимпијског комитета директно поставља Вучић (премијер Александар Вучић, п.а). То је можда нормално у овој земљи. То нико не говори, сви све знају, а ћуте. Па, јел морам ја све да кажем? То је страх о којем стално причам”, каже Душан Ивковић.

        На питање зашто није критиковао и власт Слободана Милошевића, тадашњи селектор Југославије, каже:

        „У то време радио сам волонтерски, као и у време када је председник КСС био Драган Ђилас. Али ја то не одобравам, мислим да онај који носи одговорност мора и да буде професионалац. Тада сам представљао земљу као тренер. Оптужују ме да сам дебело све наплаћивао, а истина је другачија. Трошио сам мој новац за припреме кошаркашке репрезентације у Грчкој. Није тада било места да критикујем власт. Нека ми не замери Сале, али зар треба Александар Ђорђевић да изађе у Минхену и каже да је против Вучића. Не, треба да ради програм да наша репрезентација буде што боље пласирана на Европском првенству”.

        Ивковић тврди да његове критике нису освета што није постављен за председника Кошаркашког савеза Србије.

        „Упорно желе да ме сада прикажу као човека који се улагивао зарад личне користи, свим системима. И влади Милошевића (Слободана Милошевића, п.а.) и влади Вучића (Александра Вучића, п.а.). Желим да се каже да ли сам икад био у кабинету Вучића?! Човека никад нисам видео, а наводно је он одбио да ме постави за председника Савеза. Тада сам радио у Савезу. Док Ђилас (Драган Ђилас, п.а.) није рекао одређене ствари Савезу су били обустављени сви спонзори, сви приливи новца. Практично смо били пред избацивањем из хотела док смо били на припремама“, рекао је између осталог Ивковић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари