Ивана Шпановић: Журба ми је однела злато

ОСВАЈАЊЕМ ОДЛИЧЈА У ЦИРИХУ НАСТАВИЛА СЈАЈНУ НИСКУ УСПЕХА КОЈА ТРАЈЕ ЈОШ ОД ПРОШЛЕ ГОДИНЕ И ФЕНОМЕНАЛНОГ НАСТУПА У МОСКВИ

Ивана Шпановић

         Ивана Шпановић окитила се сребрном медаљом на Европском првенству у Цириху у скоку у даљ.

         Златно одличје било јој је надомак руке, али је Францускиња Елоаз Лесур остварила за четири центиметара бољи скок у четвртој серији (6,85) и преотела трон.

         „Поново сам испустила златно одличје због превелике жеље и због тога што сам журила. Нисам била стрпљива и у петој серији сам се одразила 17 центиметара раније. То је могао да буде скок за најсјајнију медаљу“, изјавила је за „Спорт“ после наступа у финалу Ивана Шпановић.

         Има Ивана за чим да жали, али са друге стране радосна је јер је остварила још један велики успех.

         „Не дам да ми било шта поквари овај предиван осећај. Знам кроз шта сам све прошла да бих дошла до другог места у Европи. Имала сам и здравствених проблема у претходном периоду, али све карте сам бацила на Цирих и - исплатило се“.

         Српска атлетичарка осврнула се и на веома тешке услове у Цириху.

         „Заиста је било лоше, некако је све било наопако од почетка. Комплетан послеподневни програм каснио је због олујног ветра, а киша нам је баш задала много проблема, јер је у једном тренутку чак и пљуштала“, истакла је Шпановић.

         Ивана је освајањем одличја у Цириху наставила сјајну ниску успеха која траје још од прошле године и феноменалног наступа на Светском првенству у Москви, када се докопала бронзе.

         „Од тада нисам сишла са постоља. Заправо, јесам само на митингу у Ослу, где сам заузела пето место. Ово је круна сезоне, али ни то није крај. Могу још боље у завршници Дијамантске лиге“, додала је Ивана Шпановић.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари