Ивана Шпановић почиње сезону у Карлсруеу

ОРГАНИЗАТОРИ СУ НАШУ НАЈБОЉУ АТЛЕТИЧАРКУ НАЈАВИЛИ КАО ЈЕДНУ ОД НАЈВЕЋИХ ЗВЕЗДА МИТИНГА

Ивана Шпановић

        ШЛАГЕР у Карлсруеу. Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић вечерас (18.45) почиње такмичења на чувеном дворанском митингу у Немачкој, где ће се за прво место борити са олимпијском шампионком из Рија Тианом Бартолетом.

        Организатори су Шпановићеву најавили као једну од највећих звезда митинга, а скок удаљ као једну од најузбудљивијих дисциплина. Јер, осим великог дуела Српкиње, која је на Играма у Рију била трећа, и Американке, на залетишту ће се наћи и домаће звезде Малаика Михамбо, Александра Вестер и Состене Могуерану, као и вицешампионка са прошлогодишњег дворанског Европског првенства у Београду Британка Лорен Уген. Ту су још и: Куанеша Буркс, Алима Ротару.

        Митинг у Карлсруеу има традицију дужу од 30 година и први је из серије светског тура на којем ће европска првакиња у дворани да учествује.

        - Имаћу неколико такмичења на којима ћу улазити полако у форму, како бих Светско првенство почетком марта у Бирмингему дочекала максимално спремна. Једва чекам да сезона почне, здрава сам, мотивисана и спремна за све изазове у новој сезони - истиче Шпановићева, која је власница трећег резултата (7,24 м) свих времена у дворани.

        Ивану очекују испити и 6. фебруара у Диселдорфу, 21. у Београду и 25. у Глазгову. Круна сезоне је дворанско Светско првенство од 2. до 4. марта у Бирмингему, на којем ће покушати да сребро из Портланда преточи у злато.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари