Ивана Шпановић хвата залет за Дијамантску лигу

СРПСКА РЕКОРДЕРКА У СКОКУ УДАЉ ОТПУТОВАЛА НА КИПАР, ГДЕ ЋЕ НАРЕДНЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ ДИЗАТИ ФОРМУ ЗА СТАРТ СЕЗОНЕ НА ОТВОРЕНОМ

Ивана Шпановић

         ЗИМСКИ део сезоне је био најуспешнији у каријери. Следећа ставка у тефтеру Иване Шпановић је - надмашити резултате на отвореном!

         Српска рекордерка у скоку удаљ отпутовала је на Кипар, где ће наредне две недеље дизати форму за старт сезоне на отвореном.

         - Циљ пролећних припрема јесте да се направи добра подлога за дугачку летњу сезону у којој Ивану очекује око 15 такмичења - рапортира Горан Обрадовић, тренер наше најбоље атлетичарке. - Први наступ ће бити 18. маја на митингу Дијамантске лиге у Шангају, а очекује нас још пет надметања у тој лиги. Наравно, сва пажња ће бити усмерена на Европско првенство у Цириху, које је на програму у августу.

         Шпановићева ће бити међу кандидатима за медаљу и на отвореном, а њен тренутни рекорд износи 6,82, са којим је освојила историјску бронзу на планетарном шампионату у Москви прошлог лета. У међувремену је остварила сјајне резултате у дворани - 6,92 за злато на Балканијади и 6,77 за нову светску бронзу, овога пута у затвореном.

         Ивана ће на Кипру тренирати у друштву спаринг партнера и српског репрезентативца у скоку увис Милоша Тодосијевића, тренера Горана Обрадовића и физиотерапеута Александра Јоветића.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари