„Гран при Пожаревац”: Амела опет - најбржа!

У КАТЕГОРИЈИ СЕНИОРА НА 3.000 МЕТАРА ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ОСВОЈИО ВАЈКЛИФ КИПКОРИР БИВОТ ИЗ КЕНИЈЕ

        На уличним тркама „Гран при Пожаревац”, одржаним у петак увече по 54. пут, у категорији сениора, на стази дугој 3.000 метара, први на циљ стигли су Амела Терзић из Новог Пазара, прошлогодишња победница, и Вајклиф Кипкорир Бивот из Кеније.

        Сребрну и бронзану медаљу у категорији сениорки освојиле су Зита Качар из Мађарске и Валентина Кирјарскаја из Украјине. Међу сениорима сребро је припало Ласлу Грегору из Мађарске, а бронза Осману Јунузовићу из Добоја.

        Улицама Пожаревца трчало је преко 1.000 учесника, међу којима су били и чланови 30 атлетских клубова из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Кеније, Мађарске, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

        На програму трка, које је организовао Спортски савез Пожаревца, у сарадњи са АК „Пожаревац”, одржане су 24 трке. Најпре су се надметали предшколци, потом основци и средњошколци, а онда припадници Војске Србије, МУП-а и рекреативци. За крај су остављене трке јуниора и сениора у мушкој и женској конкуренцији.

        Промотер овогодишњег „Гран прија” био је наш познати атлетичар Емир Бекрић, који је на 400 метара с препонама поставио државни рекорд и у истој дисциплини освојио бронзану медаљу на Светском првенству у Москви 2013. године.

        Уличне трке „Гран при Пожаревац” одржавају се већ 54 године, поводом обележавања 15. октобра, Дана ослобођења Пожаревца у Првом и Другом светском рату.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари