Гледаоцима на Олимпијади у Сочију забрањено скривање лица

НАВИЈАЧИ ЋЕ МОЋИ ДА КОРИСТЕ ТРУБЕ И ФРУЛЕ, А ТРАНСПАРЕНТИ И ЗАСТАВЕ НЕ СМЕЈУ БИТИ ВЕЋИ ОД 2x1,5 М

         НА САЈТУ Олимпијских игара у Сочију појавила се информација о правилима понашања. Гледаоцима се препоручује не само да раније обезбеде карте и места у хотелу, већ и да се обавезно упознају с правилима понашања на спортским објектима.

         Конкретно, на стадион је забрањено уносити оружје и опасне предмете, сигнале ракете, бакље, петарде. Навијачи ће моћи да бодре спортисте само помоћу труба и фрула, а транспаренти и заставе не смеју бити већи од 2x1,5 м.

         Навијачи ће моћи да уносе столице на расклапање и торбе које нису веће од 50x50x50 цм. Нарочито се истиче да је приликом фотографисања за сопствене потребе најбоље то чинити без блица и при томе не користити уређаје с ласером или који стварају превелику буку.

         Забрањено је вређати друга лица, између осталог, транспарентима, плакатима и другим средствима визуелне агитације, чинити друге радње којима се вређа част, достојанство или пословну репутацију или оне усмерене на изазивање мржње или непријатељства, као и на вређање достојанства одређеног човека или групе људи на основу пола, расе, националности, језика, порекла, односа према религији. Није дозвољено ни скривати лице, између осталог, помоћу маске.

         Такође, на спортским објектима забрањена је вожња бициклом, игре на срећу, као и рекламне акције који не одобри организациони комитет, тражење донација и наступи уличних певача и музичара.

         Конзумирање алкохола је могуће у кафићима и ресторанима поред спортских објеката. На свим спортским објектима и у Олимпијском парку забрањено је пушење.

         Гледаоцима се не препоручује да на спортске објекте доносе храну и пића, осим оних које су купили у местима одржавања такмичења . Изузетак су теглице с дечијом храном.

         Прекршиоци правила понашања могу бити удаљени с олимпијског објекта, а, у појединим случајевима, могу им бити одузети и пасош (лична карта) или акредитација.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари