Звезда славила на Карађорђу

БЕОГРАДСКИ ТИМ НИЈЕ ПРИМИО ГОЛ НИ НА ТРЕЋОЈ УЗАСТОПНОЈ УТАКМИЦИ

         ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде забележили су и трећу победу ове сезоне, захваљујући евро-голу Ђорђа Ракића.

         Јака киша која је падала непосредно пред, а и током већег дела првог полувремена, није сметала фудбалерима обеју екипа да прикажу веома борбену и динамичну игру у првом полувремену. Црвена звезда је боље ушла у утакмицу, од старта наметнувши свој ритам. Лазовић и Печник су покушавали да угрозе гол младог Милинковића-Савића, али нису били концентрисани у завршницама напада. Ипак, у 16. минуту је виђен вероватно најлепши моменат на утакмици. Ђорђе Ракић је прихватио лопту, а потом и шутирао са око 25 метара, и погодио сам угао гола домаћина за предност Црвене звезде, која је наступала у сивој гарнитури дресова.

         Војводина је, како је одмицало прво полувреме, успела да пребаци тежиште игре на половину Црвене звезде, и да у неколико наврата озбиљно запрети. Гаћиновић је био најопаснији у нападу домаћина, али се истакао Рајковић, као и Лазић који се у неколико наврата нашао на правом месту. Брзи фудбалери Војводине су представљали опасност по задњу линију Звезде, али је одбрана Београђана успела да сачува свој гол.

        

         ФОТО: О. Адемовски (Спортски журнал)

         Треба истаћи и да је стрелац гола, Ђорђе Ракић, због повреде своје место на терену уступио Луки Јовићу већ у 35. минуту.

         У другом полувремену, Војводина је покушавала да стигне до изједначења, имала је благу теренску иницијативу, али није успела да створи нити једну стопостотну шансу. Штавише, Савићевић и Јовић су били актери најбољих прилика у другом полувремену, али је у обе ситуације на правом месту био голман Манчестера, на позајмици у Војводини.

         Ненад Лалатовић је у другом полувремену шансу дао и дебитанту Гаврићу, односно Гогићу. Звезда је добро затворила све прилазе свом голу, и успела да одбрани предност стечену још у 16. минуту. Поред победе, треће у низу, тренера Београђана може да радује и то што је остварена без примљеног гола, тако да Предраг Рајковић још увек није вадио лопту из мреже ове сезоне.

Стадион: Карађорђе
Гледалаца: 9.000
Судија: Ненад Ђокић
Стрелци: Ракић у 16'.

ВОЈВОДИНА: Милинковић-Савић, Пушкарић, Пекарић, Бабић, Настић, Иванић, Полетановић, Макарић, Аливодић, Гаћиновић, Веселиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић, Печник, Лазовић, Ракић.

(Сајт ФК ЦЗ)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари