Звезда у финалу са дуплим 2:0

У новосадском финалу Купа Србије црвено-бели против чачанског Борца

          * Голове за Звезду постогли Дарко Лазовић (у 62. мунуту) и Колумбијац Борха (у 80.) – после веома сличних комбинација

          ПАРТИЗАН је поново повећао предност у националном шампионату, али је Звезда – са две идентичне победе (по 2:0) – избацила највећег ривала из Купа Србије. И обезбедила себи новосадско финале против чачанског Борца у којем ће бити, нема сумње, велики фаворит.

          Црно-бели су `имали лопту` (чак 65 одсто `поседа`), али су се испромашивали. Бугарин Иванов је погодио стативу, а Лазар Марковић промашио зицер.

          Сличан кикс имао је и стрелац Звездиног водећег гола Дарко Лазовић који је после поклона Рнића имао "један на један" са Стојковићем. Само, он се више него искупио јер је, у 62. минуту, после сјајне лопте добијене од Евандра, преварио Рнића и лако савладао Стојковића.

          Куп-судбину Партизана је - десет минута пре краја - из готово идентичне акције запечатио Колумбијац Борха.

          Лука Милуновић је видео усамљеног Борху и сјајно га проиграо. Колумбијца је так у казненом дочекао Иванов који је очекивао да крене десно, аовај је отишао лево, гађао другу стативу. Стојковића је успео да само мало закачи лопту коју је морао да заустави.

          Црно-бели су у нападу имали два брза играча - Марковића и Дијару, иза којих је играо Вукић, а Роберт Просинечки је из тима изоставио Борху, Кадуа и Милуновића. Везни ред је појачао Димитријевићем, док у шпицу био новајлија Касалица.

          "Очекивали смо да ће Партизан кренути офанзивније. Ми смо наместили екипу да можемо да их угрозимо из контре и полуконтре. Играмо добро, имамо добар посед, ушли смо у утакмицу као што смо и жељели, мирне главе знајући да имамо добар резултат», рекао је помоћни тренер Звезде Слободан Маровић, након првог полувремена.

          Први финалиста Купа је екипа Борца који је неочекивано елиминисала  Војводину.

 


Слични садржаји

Коментари