Звезда повратила самопоуздање

Црвено-бели победили Партизан (2:0) у првој утакмици полуфинала Купа Србије пред 45.000 навијача

* Оба Звездина гола постигли дебитанти у вечитим дербијима – Лука Милуновић у 19. и Филип Касалица у 76. минуту

* Очекује нас и реванш. Имамо добар резултат, али морамо да играмо сигурно и у другом мечу да бисмо прошли. Партизан је био бољи у првом полувремену, не бежим од тога... меч ћу накнадно анализирати, рекао је после меча Роберт Просинечки

         "БИЛО је као прошле године када смо ми доминирали а изгубили са 2:0. Мојој екипи је најважнија победа, због даљег самопоуздања и мотивације", рекао је тренер Црвене звезде Роберт Просинечки после вечерашње победе својих изабраника у првој утакмици полуфинала Купа Србије са истим резултатом.

         Утакмица је одиграна пред 45.000 навијача, а голове за Звезду постигли су дебитанти у вечитим дербијима - Лука Милуновић у 19. и Филип Касалица у 76. минуту. Мада је био бољи, Партизан није успео да искористи ни то што су црвено-бели меч завршили са 10 играча, пошто је Лука Миливојевић у 86. минуту добио црвени картон.

         Реванш се игра 11. априла на стадину Партизана. Црно-бели, наравно, нису без шанси и немају намеру да се унапред предају.

         "Чудна је утакмица за анализу. С фудбалске стране, играли смо добро, имали смо четири прилике за гол, али их нисмо искористили, а у фудбалу је то најважније. Победили су у првом полувремену нашег сусрета, али ту је и друго", рекао је Партизанов тренер Аврам Грант.

         Звезда је своја оба гола постигла из можда једине две прилике.

         За Партизан је прву и можда најбољу шансу (у првом полувремену, већ у четвртом минуту) имао Немања Томић који је неуспешно шутирао волејом. Та лопта је дошла до Ламина Дијаре, али је он са шест метара упутио лопту поред гола.

         Звезда је повела у 19. минуту након што је Дарко Лазовић "провукао" лопту кроз средину и ушао у шеснаестерац. Није успео да је задржи, али је уклизао дефанзивцу црно-белих Бугарину Ивану Иванову, па се лопта одбила до Бразилца Евандра, који је убацио Милуновићу, а овај је само поткачио и пребацио истрчалог голмана Владимира Стојковића.

         Партизан је могао да изједначи у последњем минуту првог полувремена. Јер, Стефан Бабовић и Александар Лазевски су се нашли сами испред Бајковића после једне убачене лопте.

         Бабовићев ударац Бајковић је одбио грудима. Лопта је дошла до Лазевског који је покушавао да предрибла Звездине одбрамбене играче, али је успео да само избаци лопту у гол-аут.

         Прилику за изједначење црно-бели су имали и у 49. минуту, али је Дијара – коме је лопту набацио Звонимир Вукић - погодио стативу.

         Последња велика Партизанова шанса отишла је у неповрат у 74. минуту јер је Дијара у уклизавању упутио лопту поред гола.

         Звездин стратег убацио је у тим још једног дебитанта у дербијима, петог на овом мечу, Филипа Касалицу, који је само минут касније запечатио судбину "вечитог" ривала.

         Лопту добијену од Борхе, Касалица је, избегавши у шеснаестерцу Рнића, у паду упутио лопту поред Стојковића.

         "Очекује нас и реванш. Имамо добар резултат, али морамо да играмо сигурно и у другом мечу да бисмо прошли. Партизан је био бољи у првом полувремену, не бежим од тога... меч ћу накнадно анализирати", рекао је Просинечки новинарима.


Слични садржаји

Коментари