Журнал: ФСС преломио - Крстајић селектор…

ТРИ ЗАДАТКА: ДА СЕ СРБИЈА НЕ ОБРУКА НА СП, ДА ПРОЂЕ ГРУПУ И ДА ОФОРМИ РЕСПЕКТАБИЛНУ ЕКИПУ

Младен Крстајић и Славољуб Муслин

        Младен Крстајић биће нови селектор Србије! Некадашњи репрезентативац, тренутно вршилац дужности селектора ужива поверење челних људи српске куће фудбала и за дан-два, одлуком Извршног одбора ФСС, или Одбора за хитна питања ФСС, званично ће наследити Славољуба Муслина.

        Крстајић ће репрезентацију Србије водити на Светском првенство у Русији, у Лиги нација UEFA (2018.) и у квалификацијама (2019.) за Европско првенство 2020. године.

        Као кандидати за селектора Србије фигурирали су још Драган Стојковић, Александар Станојевић, Иван Јовановић и Вељко Пауновић.

        Први фаворит био је Стојковић, али у тренутку потписивања новог уговора са Кинезима, дефинитивно је отпао из приче. И осталима је међутим рад у иностранству био примарни циљ…

        Да је Крстајић најближи селекторској функцији постало је јасно у тренутку кад је завршена пријатељска утакмица са Јужном Корејом (1:1).

        Предвођени некадашњим командантом одбране, репрезентативци су и меч са Корејом и утакмицу против Кине (2:0) одиграли мимо очекивања већег дела фудбалске јавности у Србији.

        Промена система, пружање прилике млађим играчима и провера потенцијалних а неопходних освежења, допринели су да репрезентација у етар пошаље лепшу слику од дотадашње, а Младен Крстајић готово преко ноћи избије у први план међу потенцијалним кандидатима за новим селектором.

        Већ тада Славиша Кокеза и Горан Буњевчевић могли су да обуставе потрагу за Муслиновим наследником и промовишу Крстајића.

        Брзо је Младен Крстајић побрао и симпатије репрезентативаца. Упркос чувеној реченици легендарног тренера Партизана и селектора Југославије Ивице Осима: „Играчи су најкварљивија роба”, остало је упамћено да су најмлађи репрезентативци с одушевљењем прихватили и јавно у суперлативу говорили о новом шефу струке...

        Чак су и голове прослављали у његовом загрљају... Не само због тога, Крстајић је сводећи урађено на азијској турнеји изјавио нешто што је у суштини било разрешење дилеме ко ће сести на ужарену репрезентативну клупу:

        - Никад нисам бежао од одговорности, спреман сам за вођење репрезентације на Мундијалу, али, о томе не одлучујем ја!

        Одлучују челници ФСС, а одлука је позната: Младен Крстајић повешће Орлове у мундијалске битке са Костариканцима, Швајцарцима, Бразилцима, надамо се и више од тога...

        Пред Младена Крстајића, логично је, биће постављено и неколико циљева. Први: да се репрезентација не обрука као на претходним првенствима планете у Немачкој 2006. и Јужној Африци 2010.

        Други: да прође групу... Трећи: да оформи респектабилну репрезентацију за сва наредна такмичења...

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари