Жозе Мурињо: Лампард ће се вратити у Челси

ЊЕГОВО МЕСТО У ИСТОРИЈИ ЧЕЛСИЈА ЈЕ НЕДОДИРЉИВО,

МИСЛИМ ДА БИ БИО УСПЕШАН И КАО МЕНАЏЕР

Жозе Мурињо

        Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да верује да ће се фудбалер Манчестер Ситија Френк Лампард вратити у лондонски клуб једног дана, али и додао да би могао да буде успешан и у тренерској каријери.

        Лампард је летос напустио Челси након 15 проведених година у клубу и прешао у Њујорк, али је због паузе у МLS лиги одлучио да наредних шест месеци одигра на позајмици у Манчестер Ситију.

        - Клуб му је предложио да може да се врати када год буде пожелео, а то су биле речи председника Романа Абрамовича. Верујем да још није променио мишљење, иако је прешао у Сити. То је нормалан период у каријери, одабрао је да пређе у Њујорк, па у Сити и има пуно право на то. Његово место у историји Челсија је недодирљиво и верујем да ће се једног дана вратити, можда и као менаџер, мислим да би био успешан - рекао је Мурињо новинарима уочи меча са „грађанима”.

        Лампард је за „плавце” одиграо 648 утакмица и постигао 211 голова, а освојио је три титуле Премијер лиге, Лигу шампиона, четири FА купа, два Лига купа, два Комјунити шилда и Лигу Европе.

        Сутра је на програму меч петог кола Премијер лиге између Ситија и Челсија, а биће необично видети Лампарда да предводи екипу Ситија против свог доскорашњег клуба.

        - Мислим да Сити исти тим као прошле сезоне, док смо ми много напредовали. Добро смо се појачали, али и ми имао доста мана, али ћемо их исправити. Нисам задовољан тренутним играма, желимо још боље и желим да све буде перфектно. Морамо још доста да радимо - закључио је Португалац.

        Утакмица између Ситија и Челсија игра се сутра од 17 сати на Етихаду.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари