Зоран Тошић би да још дуго остане у ЦСКА

СВИ ЖЕЉНО ЧЕКАМО ДА БУДЕ ЗАВРШЕН НОВИ СТАДИОН

И ОНДА ЋЕ СВЕ БИТИ ПЕРФЕКТНО

Зоран „Бамби“ Тошић

        Популарни „Бамби“ са екипом ЦСКА одрађује пете по реду припреме у шпанском летовалишту Кампоамор.

        Иза Зорана Тошића (27) је успешна 2014., у којој је освојио првенство и Суперкуп Русије, а у традиционалном избору „Спортског журнала“ био проглашен српским фудбалером године.

        Са ЦСКА је имао шансу да се пласира у осмину финала Лиге шампиона, али је поразом од Бајерна завршио на последњем месту јаке групе, у којој су били још Манчестер сити и Рома.

        То значи да Московљани на пролеће неће играти ни Лигу Европе, него да ће моћи да се концентришу на домаће првенство, у коме заостају седам бодова за водећим Зенитом.

         „Зенит је и прошле сезоне био први на зимској паузи, па смо успели да га престигнемо. Морамо да учинимо све што можемо да одбранимо титулу. Разлика је седам бодова, остало је још 13 кола, тако да шанса постоји. Ако будемо играли као пролетос, успећемо. Али, морамо прво да се добро физички припремимо“, рекао је Тошић у интервјуу за званични клупски сајт.

        Он је у ЦСКА прешао лета 2010. из Келна и ово су му пете зимске припреме са клубом. База је иста - Кампоамор поред Аликантеа.

         „Све ми је познато. Првих 10 дана су најтежи, после тога укључујемо лопту и све постаје интересантније. Боли, али важно је да нема повреда“.

         „Бамби“ истиче да не би имао ништа против да остане у ЦСКА још дуго.

         „Волим екипу, тренера и град. Не видим зашто бих ризиковао мењајући нешто“.

        На питање да ли у Москви има нечега што му се не допада, издвојио је зиму и саобраћајне гужве, али и неке олакшавајуће околности.

         „Када је у Москви најхладније, ми смо на одмору или на припремама, тако да не осећамо зиму као људи који стално ту живе. На другој страни, штета је што губимо по сат и по да бисмо дошли до нашег тренинг кампа. Сви жељно чекамо да буде завршен нови стадион и надамо се да ћемо тамо и тренирати. Онда ће све бити перфектно“.

        Стадион „ЦСКА Москва“, чија је изградња почела 2007, требало би да буде готов током ове годионе. Моћи ће да прими 30.000 људи, а занимљиво је да ће његов саставни део бити солитер у облику Купа УЕФА, првог европског трофеја који је освојио један руски клуб.

        ЦСКА је 2005. у финалу победио Спортинг из Лисабона резултатом 3:1.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари