Зоран Миљковић: Звездо, опрезно на Исланду

АКО У НАШЕМ КЛУБУ МИСЛЕ ДА ЋЕ ПУТ НА ИСЛАНД ЗА ЊИХ БИТИ САМО ЛЕП ИЗЛЕТ, ОНДА СУ У ЗАБЛУДИ, ОПОМИЊЕ ТРЕНЕР ТРОТУРА

Зоран Миљковић док је играо

          Када се говори о првом ривалу црвено-белих на путу до Лиге Европе, Вестманеји или скраћено IBV, онда не постоји бољи саговорник од Зорана Миљковића, бившег играча Земуна, а затим интернационалца на Исланду, који је управо са IBV освојио два шампионска наслова.

          - Радује ме долазак Црвене звезде, али одмах да кажем: ако у нашем клубу мисле да ће ово за њих бити само леп излет, онда су у заблуди - истиче Миљковић, од недавно тренер друголигаша Тротура.

          Исланђани су непознаница за црвено-беле...

          - Искрено, не знам укаквом стању се сада налази Звезда, али онај тим од пре неколико месеци имао би велике проблеме да елиминише IBV.

          Да не претерујете?

          Не би било добро да црвено-бели потцене Исланђане, никако. Реално, наш тим је фаворит, али зар није и Партизан био фаворит против Шамрока? Исланђани су физички јаки, веома дисциплиновани, упорни. Имају изражен тимски дух, никад се не предају.

          Први меч је на „Маракани”, после тих 90 минута гостовање Звезде би, ипак, требало да буде само леп излет, зар не?

          - Не мислимо исто. IBV ће, свакако, бити импресиониран атмосфером на нашем највећем стадиону, али неће се уплашити. Звезда је, наравно, квалитетнија, међутим, фудбал је игра у којој не смеш да потцениш противника.

          На голу је времешни Џејмс. Колико он може да буде препрека нападачима нашег тима?

          - Довео га је тренер Хреидарсон, који је више од деценије играо у Премијер лиги. Био је одличан дефанзивац, јак у дуелу, одговоран, физички увек беспрекорно спреман. Видим да тако спрема и екипу, на мали број голова, са много дуела. Џејмс је ту да искуством помогне тиму.

          Реванш се игра на стадиону који за наше услове представља атракцију...

          - Знам на шта мислите. Није лако доћи до Вестманеје, поготово не бродом. Због тога би за Звезду било добро да све реши у првом мечу, јер IBV зна да буде веома неугодан домаћин. Уосталом, пре 15 година, ја сам са IBV играо против Обилића у другом колу квалификација за Лигу шампиона и тада смо изгубили 1:2 голом Гроздића у 90. минуту. Од тада су Исланђани напредовали - упозорава, још једном, Зоран Миљковић, наш тренер у исландском фудбалу.

          Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари