Зинедин Зидан: У финалу нема фаворита…

ТРЕНЕР РЕАЛ МАДРИДА ТВРДИ ДА ВЕЧЕРАС ЊЕГОВА ЕКИПА И ЈУВЕНТУС ИМАЈУ ЈЕДНАКЕ ШАНСЕ ЗА ТРИЈУМФ

 

        Реал Мадрид вечерас у Кардифу покушаће да постане прва екипа која је одбранила трофеј Лиге шампиона.

        Ривал ће им бити Јувентус, а Зинедин Зидан, тренер „краљевског клуба“ тврди да су шансе за победу „фифти-фифти“.

        „Сви знамо колики је притисак у Реал Мадриду. Ми смо увек фаворити, али у стварности, у финалу нема фаворита. Нисмо фаворити, али није ни Јувентус. Шансе су 50-50. Али, поново смо у финалу и све је могуће. Ове сезоне смо обавили много посла, освојили смо титулу у Примери и ушли у финале Лиге шампиона. Најважније је да смо сви спремни“, рекао је Зидан.

        Реал је до сада освојио 11 трофеја првака Европе, а Јувентус два. У походу на нови, Зизу каже да ће његов тим играти као и током целе сезоне, без неких „специјала“ у финалу.

        „Ништа нећемо мењати. Причаћемо о утакмици и то је све. Ништа се не мења, ништа не би требало да се мења. Радићемо ствари онако како увек радимо и видећемо“, навео је бивши фудбалер Јувентуса и Реала.

        „Наравно, игра на средини терена је веома важна. Много је тешко спречити противника да постигне гол. Можеш да играш фантастично 80 или 90 минута и на крају да примиш гол и то је то. Али, то желиш од својих нападача. Током каријере ми је било тешко, не да асистирам, а постигао сам и неколико важних голова, али не много голова“.

        Зидан није желео да открије који тим ће извести, пошто медији нагађају да ли ће играти Иско или Герет Бејл.

        „Они могу и заједно да играју, а све је могуће. Оно што је добро је то што су сви моји играчи спремни и желе да играју. Не само психички, они морају да буду спремни и физички. То ме сада највише занима, сви су у доброј форми и на високом нивоу“, рекао је стратег Мадриђана.

        Посебан акценат био је на најбољем играчу Кристијану Роналду.

        „Кристијано Роналдо би био звезда да смо играли заједно, пошто он постиже голове. То је најважније, постићи голове и спречити голове. Очекујем отворену утакмицу. Живео сам и играо у Јувентусу и знам да они не играју само дефанзивно. Кристијано је добра особа, пошто брине за друге. Најважније је оно што он ради професионално. Он увек жели више. Чаки и на тренинзима жели да победи. Он има нешто у себи, рођени је вођа, посебно на терену“, додао је Зидан.

        Бивши капитен француске репрезентације рекао је да сви очекују од Реала и Јувентуса одличну утакмицу.

        „У фудбалу мораш да даш све од себе. Изгубио сам много утакмица и знам да је могуће изгубити. Исто је за Јувентус. Покушаћемо да играмо нашу игру, знамо да ћемо играти против сјајног тима“, навео је он.

        „Да сте ми као детету рекли да ћу доживети све ово, не бих вам веровао. Али, проживео сам то, живим и уживам. Уживам у свему што нам се догађа, ја сам само тренер, један од многих. Заиста је лепо што поново играмо у финалу и као у Милану, спремни смо да играмо“, рекао је Зидан.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари