За Крстајића не постоје пријатељске утакмице

УВЕК МОРА ДА СЕ ИГРА НА РЕЗУЛТАТ БЕЗ ОБЗИРА НА ОКОЛНОСТИ И ШТА СЕ ТРАЖИ У ИГРИ, КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Селектор фудбалске репрезентације Србије, Младен Крстајић, изјавио је да у пријатељском мечу против Нигерије (уторак, 21.00 у Лондону) тражи игру на резултат јер, како је навео, јавности је то најважније.

        „Прва утакмица је архивирана, али није заборављена. Урадили смо анализу, предочили смо играчима где смо могли и морали боље, као и оне добре ствари. Идемо даље, спремамо се за Нигерију, утакмицу која је исто пријатељска, али под знацима навода јер код нас мечеви са префиксом пријатељски не постоје, увек мора да се игра на резултат без обзира на околности и оно што се тражи у игри“, рекао је Крстајић за сајт Фудбалског савеза Србије.

        Упркос поразу од Марока у Торину (1:2), Крстајић наглашава да је атмосфера у екипи на високом нивоу.

        „Има играча који су имали пуну минутажу у претходном мечу, али сви су спремни и орни за утакмицу са Нигеријом. Добра је атмосфера, задовољан сам амбијентом и организацијом, како на терену, тако и ван њега. Имамо атмосферу у репрезентацији коју желимо, оно што смо очекивали и што је предуслов за добар рад. Очекујем добру реакцију у мечу са Нигеријом, да остваримо добар резултат који није у првом плану, али опет понављам, код нас је најважнији изгледа резултат, све остало је небитно“.

        Крстајић веома цени селекцију Нигерије, али верује да његови изабраници могу до победе.

        „Нигерија је недавно победила Пољску у гостима, гол је постигла из једанаестерца, а ради се о чврстој екипи која има велики број играча који наступају у европским клубовима. Мислим да уз добру концентрацију можемо да остваримо добар резултат“, закључио је селектор.

        Репрезентативци Душан Тадић и Душан Баста позвали су на стрпљење због новог система селектора Младена Крстајића, али и изразили уверење да ће се лако адаптирати.

        „Имамо нови систем, другачије захтеве и треба томе да се прилагођавамо, зато и служе овакве утакмице. Мислим да смо довољно интелигентни, упознати смо са оним што се тражи од нас и сигуран сам да ћемо се лако адаптирати на неке ствари. И Мароко и Нигерија нам служе да се уиграмо за оно најважније, а то су мечеви на Светском првенству“, рекао је Тадић.

        Везиста Саутемптона подсетио је да су Мароко и Нигерија добре селекције и учеснице Мундијала.

        „Нигерија има доста добрих играча, очекује нас веома тешка утакмица, физички јако захтевна. Имају играче у Лестеру, Челсију, физички су доминантни, брзи и снажни. На нама је да остваримо позитиван резултат. Морамо добро да се припремимо и све да изгледа боље него против Марока“.

        Повратник у национални тим, Душан Баста, истиче да му је драго што је против Марока поново заиграо у дресу репрезентације.

        „Драго ми што сам поново ту за моју земљу са мојим другарима. И одмах да кажем да је амбијент одличан, добро се ради и добра је атмосфера. Осећа се позитивна енергија пред Светско првенство и сви су наравно срећни, јер није мала ствар изборити сам пласман на највеће фудбалске такмичење“.

        Баста, као и селектор Крстајић, наглашава да је резултат јако важан у пријатељском сусрету са Нигеријом.

        „Криво нам је што нисмо одиграли барем нерешено против Марока. Утакмица нам је послужила да видимо добре и лоше ствари које смо радили. Променили смо систем игре, треба и мало времена да све то „легне“, а без обзира на пораз било је и доста добрих ствари у игри. Углавном, извукли смо поуке и идемо даље“, закључио је Баста, уз констатацију да је Нигерија јачи противник од Марока.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари