Војводина тражи одлагање меча са Звездом

ПОДНЕЛИ ЗАХТЕВ ЗА ОДЛАГАЊЕ ЗАЈЕДНИЦИ СУПЕРЛИГАША ЗБОГ ПРИТИСКА КОЈИ СЕ ВРШИ ИЗ ПАРТИЗАНА

        Бура у српском фудбалу!

        Након 32. кола Суперлиге у фокусу је требало да буду мечеви полуфинала Купа Србије, али уместо тога још увек имамо реакције на утакмице одигране претходног викенда.

        Партизан је у суботу пред својим навијачима савладао Војводину (1:0), а јаче од резултата одјекнуло је скандирање домаће публике „пола Мађар, пола усташа“, као и све што је потом уследило. Представници новосадског суперлигаша напустили су у знак протеста ложу стадиона у Хумској, да би након тога у фокус јавности дошао Партизанов видео снимак, на коме се чује да је неко у ложи, током утакмице, прокоментарисао „Због овога ћемо пустити Звезду“.

        Након реакције из Партизана и оптужбе да су ту претњу изговорили функционери Војводине, та претња је у Новом Саду оштро демантована, а епилог свега могао би да буде одлагање дербија следећег кола, Црвена звезда - Војводина.

        У изјави за Мондо то је казао председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић.

        „Ми смо поднели захтев Заједници суперлигаша да се утакмица Звезда - Војводина одложи због притиска који се врши из Партизана да ћемо пустити утакмицу Црвеној звезди. Ми никоме никада нећемо пустити меч! Али, да не бисмо довели под било какву сумњу ту утакмицу, тражимо одлагање док се страсти не смире“, навео је Вуковић.

        Утакмица је требало да буде одиграна ове суботе на стадиону „Рајко Митић“.

        „Сматрамо да је то најрационалније решење. Желимо да првенство буде максимално регуларно и да се настави у спортском духу“, казао је он и додао следеће:

        „Почело се причати о томе ко ће коме пустити утакмицу, а ми нисмо из те приче, и зато тражимо да Заједница добро размисли и ако буду сагласни нека се одложи када они буду хтели... Да ли на крају сезоне или када већ желе. Потребно је да се спусти ова прашина која се подигла и да би сви били сигурни да је утакмица одиграна регуларно“.

        Драгослав Вуковић је реаговао и на изјаву Милорада Вучелића „да би неко рекао да су се Звезда и Воша већ договарали“ и сматра да су због тога сада сви под притиском, нарочито играчи Војводине, и да „заиста не би имало смисла да се игра у таквој атмосфери“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари