Вида: Време да окачим своје копачке о клин

ПОВРЕДЕ КОЈЕ САМ ИМАО У ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА

УЗЕЛЕ СУ СВОЈ ДАНАК, КАЖЕ НЕМАЊА

        Некадашњи фудбалер и капитен Црвене звезде, Немања Видић, одлучио је да оконча играчку каријеру.

        Немања Видић је рођен у Ужицу, 21. октобра 1981. Са 15 година, Видић је постао омладинац нашег клуба, а за први тим је дебитовао 2000. године. Први трофеј (национални Куп) са црвено-белима освојио је 2002. године, а 2004. године освојио је и дуплу круну. Видић је за Црвену звезду забележио 67 наступа и постигао 12 голова.

        - Дошло је време да окачим своје копачке о клин. Повреде које сам имао у последњих неколико година узеле су свој данак. Хвала свим играчима са којима сам играо и свим тренерима са којима сам сарађивао, и велико хвала навијачима на подршци током свих ових година - изјавио је Немања Видић за наш сајт.

        Осим Црвене звезде, Немања Видић је носио дресове Спартака из Суботице, Спартака из Москве, Манчестер Јунајтеда и Интера. У дресу енглеског клуба, Видић је 2008. године освојио Лигу шампиона, а годинама је био и капитен „Црвених ђавола“. За национални тим, Видић је забележио 56 наступа.

        Честитамо нашем некадашњем капитену, Немањи Видићу, на заиста импресивној играчкој каријери!

        - Не живим ја сан него своје амбиције и циљеве. Сан сам проживео на „Маракани“. Нисам као клинац сањао дрес Манчестера или Реала већ дрес Звезде, капитенску траку на руци и гол Партизану! И све сам то остварио. Једино што нисам, а о чему сам као клинац маштао у Ужицу, било је да после поготка против црно-белих отрчим на северну трибину и - не вратим се на терен. Али, да поновим, Звезда је сан, а Манчестер је доказивање, професионализам…“ - Немања Видић

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари