Велс без Бејла на Србију, селектор оптимиста

МОРАЋЕМО ДА ПРОНАЂЕМО НОВИ ПУТ ДО ЖЕЉЕНОГ РЕЗУЛТАТА, ПОРУЧИО ЈЕ КОУЛМЕН

Крис Коулмен

        Селектор Велса оптимиста пред јунски меч квалификација за Светско првенство, иако ће његов тим бити значајно ослабљен.

        Жути картон добијен двадесетак минута пре краја утакмице против Републике Ирске (0:0), коштаће Герета Бејла наступа на кључном гостовању Србији у Београду 11. јуна.

        Велс је уз Ирце и „Орлове“ без пораза на половини такмичења у квалификационој групи Д, али је на пет утакмица остварио чак четири ремија и за водећим тандемом заостаје четири бода.

        „Змајеви“, стога, не могу себи да дозволе пораз на стадиону „Рајко Митић“, али Бејлово одсуство биће им озбиљна отежавајућа околност.

        Ас Реал Мадрида је дао четири и наместио два од укупно осам голова Велса у квалификацијама за Светско првенство, а без њега у стартној постави успели су да забележе само једну победу у последњих седам година - 1:0 против Македоније 2013. године.

        Селектор Крис Коулмен, који је летос довео Велс до полуфинала Европског првенства, не само да не жели да се преда унапред, већ тврди да ће његов тим превазићи поменути хендикеп.

        „Када смо комплетни, знамо да можемо да играмо са свима. Међутим, од досадашњих пет мечева у групи, имали смо Арона Ремзија само на две. Џо Ален је такође пропустио неколико утакмица, наравно да ће нам много недостајати Герет Бејл. Мораћемо да пронађемо нови пут до жељеног резултата и то ћемо и урадити“, поручио је Коулмен.

        Први окршај две селекције, јесенас у Кардифу, завршен је резултатом 1:1. Управо је Бејл био стрелац водећег поготка у 30. минуту, а изједначио је Александар Митровић четири минута пре краја.

        Осим Србије и Ирске са по 11 бодова, у трци за Русију 2018. су још Велс и Аустрија са по седам, док су Грузија (два) и Молдавија (један) очекивано „отпали“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари