Велико славље и ватромет на стадиону „Рајко Митић” – Србија се пласирала на светско првенство у Русији

СРБИЈА-ГРУЗИЈА 1:0, ПОБЕДНИЧКИ ГОЛ У 73. МИНУТУ ПОСТИГАО АЛЕКСАНДАР ПРИЈОВИЋ

  • Србија после осам година на неком великом фудбалском надметању најбољих нација

         ФУДБАЛСКА репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство у Русији, пошто је вечерас на стадиону "Рајко Митић" победила Грузију са 1:0 у последњем 10. колу Групе Д квалификација.

         Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 40.000. Судија: Павел Гил (Пољска). Помоћници: Конрад Сапела и Марчин Борковски (Пољска). Жути картони: Матић, Максимовић (Србија), Квилитаја, Гвилиа (Грузија). Стрелац: 1:0 Aлександар Пријовић у 74. минуту.

          СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Ни. Максимовић, Д. Тошић, Рукавина, Гудељ, Матић, Коларов, Тадић (од 89. Костић), А. Митровић (од 77. Миливојевић), Љајић (oд 61. Пријовић). Селектор: Славољуб Муслин.

          ГРУЗИЈА: Макаридзе, Кочолава, Кашиа, Наваловски, Канкава, Какабадзе, Гвилиа, Абарјаниа (oд 82. Двалишвили), Јигаури (oд 86. Хуфнагел), Казаишвили, Квилитаја (од 78. Меребашвили). Селектор:Владимир

         Србија је до победе дошла голом Александра Пријовића у 74. минуту на асистенцију Александра Митровића.

         Ирска је на гостовању победила Велс са 1:0, голом Џејмса Меклина у 57. минуту, што их је довело до пласмана у бараж за пласман на Мундијал.

         Четвртопласирана Аустрија је на гостовању са 1:0 голом Луиса Шауба победила последњепласирану Молдавију.

         Србија је веома тешко дошла до победе на стадиону Црвене звезде, а изабраници селектора Славољуба Муслина су се посебно мучили у првом полувремену, када је Грузија била бољи ривал.

         Гости су у првом делу могли и да поведу, али је Владимир Стојковић одлично одбранио шут из даљине Валеријана Гвилијана. Та акција је изазвала пометњу у српском тиму, која је довела до жучне расправе Бранислава Ивановића и Немање Матића.

         Српски фудбалери су играли много боље у другом полувремену, када су редјали шансе, а најближи поготку био је Александар Митровић, чији је шут главом одбранио противнички голман.

         Србија је коначно повела у 74. минуту после одличног контранапада који је повео капитен Ивановић, а лопта је срећно дошла до Митровића, који је одлично додао на другу стативу до Пријовића, који је уклизао и савладао Ђорђија Макаридзеа.

         Пријовићу је то био први гол у дресу репрезентације Србије, а постигао га је 13 минута пошто је ушао у игру уместо Адема Љајића.

         Репрезентативци Србије су до краја утакмице сачували свој гол и пред више од 40 хиљада навијача на стадиону "Рајко Митић" прославили победу и пласман на Светско првенство у Русији.

         Утакмица је прошла без већих инцидената, осим неколико десетина упаљених бакљи и бачених петарди. После утакмице је приређен велики ватромет изнад јужне трибине стадиона "Рајко Митић"

         Муслин: Поносан сам на играче, ово је
         њихов успех - они сада улазе у историју

         СЕЛЕКТОР фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин оценио је вечерас да је пласман на Светско првенство у Русији велики успех за његову екипу и додао да је од почетка квалификација веровао у успех.

         „Дугоочекивани пласман на Светско првенство. Годину и по дана смо заједно, радили смо напорно све време и мислим да смо заслужили пласман. Успели смо, поносан сам на њих, јер је ово њихов успех, они сада улазе у историју", рекао је Муслин за РТС.

         „Србије се вечерас пласирала на Светско првенство у Русији, пошто је у последњем мечу квалификација победила Грузију са 1:0 и тако осигурала прво место у Групи Д.

         „Ово је свакако историјски резултат, после толико година смо на Мундијалу. Не бих узимао репрезентацију да нисам веровао да можемо да остваримо овај резултат. Веровали смо сви од самог почетка, испоштовали смо све договоре и то се на крају исплатило", додао је он.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари