„Вечити“ дерби и парови 9. кола Суперлиге

КОЛО ПОЧИЊЕ ВЕЋ У ПЕТАК, А ОБЕЛЕЖИЋЕ ГА СУДАР ПАРТИЗАНА И ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

        Фудбалски викенд обележиће 152. „вечити“ дерби Партизана и Црвене звезде, што је утакмица која привлачи највише пажње у деветом колу Супер лиге Србије.

        Коло почиње већ у петак, утакмицом Раднички-Напредак. Нишлије су у серији од три узастопне победе и тренутно су на трећем месту са 16 бодова, док су Крушевљани седми са три бода мање.

        Партизан дерби дочекује на петом месту, са 13 бодова и са четири победе из последњих пет утакмица. Звезда је у Супер лиги везала седам победа и налази се на првом месту са 22 бода. Меч на стадиону Партизана почиње у 18.00.

        Бачка у првој суботњој утакмици дочекује Металац. Новајлија у лиги је последњи на табели, са шест пораза, победом и ремијем, док је екипа из Горњег Милановца четврта, са 14 бодова.

        Чукарички у последње четири утакмице има три пораза и реми, а ове недеље је сменио тренера због лоших резултата, а лошу серију покушаће да прекине против суботичког Спартака, тренутно шестог тима на табели.

        Нови Пазар је у заосталој утакмици првог кола изгубио код куће од Војводине 1:2, што му је био четврти пораз у пет утакмица, после чега је пао на 11. место, са 10 бодова. Пазарци у суботу дочекују Младост из Лучана, која има два бода више.

        Радник из Сурдулице је у серији од три пораза, а у госте му долази Вождовац, који је добро почео сезону, али је сада пао у доњи део табеле.

        Рад је после серије победа изгубио од Партизана и ремизирао са Војводином, а сада иде у госте Јавору, који је без победе у последњих пет утакмица. Тај меч затвориће суботњи програм.

        Другопласирана Војводина је ове недеље прошла драму око евентуалног одласка тренера Ненада Лалатовића, који ће ипак остати у клубу. Новосађани у недељу дочекују Борац из Чачка, претпоследњи клуб на табели.

Распоред:

У петак:

        Раднички - Напредак (20.00, Арена спорт)

У суботу:

        Бачка - Металац (16.00)

        Партизан - Црвена звезда (19.00, Арена спорт)

        Чукарички - Спартак (19.00)

        Нови Пазар - Младост

        Радник - Вождовац

        Јавор - Рад (20.00)

У недељу:

        Војводина - Борац (19.00)

Табела: Црвена звезда 22, Војводина 20, Раднички 16, Металац 14, Партизан 13, Спартак 13, Напредак 12, Младост 12, Вождовац 11, Рад 10, Нови Пазар 8, Јавор 7, Радник 6, Чукарички 5, Борац 5, Бачка 4.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари