Вечерњи: Просинечког нису звали са Теразија

ХВАЛА ОНИМА КОЈИ МЕ СПОМИЊУ, АЛИ НЕЋУ БИТИ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ, ДОСТА МИ ЈЕ РАДА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА

Роберт Просинечки

        Роберт Просинечки, легенда југословенског фудбала и Црвене звезде, каже да му је доста Балкана и да не жели да постане нови селектор Србије.

        „Када год се упразни неко место у Загребу или Београду, медији увек мене извуку. Искрено, уморан сам од тога, тих прича. Што год изјавим, друга страна ће коментаристати, вагати... Да се разумемо, национално оптерећење немам. На питање јесу ли ме звали с Теразија - одговор је не“, почео је Просинечки причу за „Вечерњи лист“ и потом наставио:

        „Ма, када сам чуо и прочитао, све ми је то нестварно. Не, хвала онима који ме спомињу, али ја нећу бити селектор Србије, доста ми је рада на овим просторима. Све би ми то створило притисак, знам да разговарам са супругом која све то сјајно подноси. Али она се ипак развесели ако добијем понуду из Кајзерија или Бакуа. Воли да смо далеко од притиска, а и ја тада другачије функционишем. Мој план је да преузмем клуб, и то негде у Европи“, јасан је „Велики Жути“.

        Бивши везиста Реал Мадрида, Барселоне, Севиље и загребачког Динама је у каријери са клупе предводио Звезду, Кајзериспор и Азербејџан у недавно завршеним квалификацијама за Мундијал у Русији. Азери су сакупили десет бодова из пет утакмица.

        „У Србији имам доста људи с којима сам остао добар, неке пријатеље за цео живот. Али, понављам, када причамо о послу на овим просторима, то је иза мене. И тема у којој се спомињем као селектор Хрватске је излизана. Био сам без посла, нико ме није звао, а - знамо и зашто“.

        Роби је прокоментарисао и напад хрватских медија на њега јер је Луку Модрића, капитена репрезентације Хрватске, ставио на треће место приликом гласа за ФИФА играча године.

        „За мене нема дилеме да је Лионел Меси најбољи светски фудбалер. Други најбољи је Кристијано Роналдо. Модрића сам ставио на треће место. Да сам гласао за Луку само зато што долазимо из исте земље, онда бих био против својих уверења. То што је Модрић остварио у каријери, а посебно последње три године, свакако му даје легитимитет да можемо да кажемо да је највећи у историји хрватског фудбала. Пред његовим трофејима требамо скинути капу, он игра у најбољој екипи на свету у последње две године. Али, да ли је он најбољи хрватски фудбалер икада? То је ипак ствар поимања фудбала. Тешко је то одредити и измерити“, објашњава Просинечки.

        За крај, Просинечки је прокоментарисао и учешћа Ријеке и Црвене звезде у Лиги Европе.

        „Више сам очекивао од наших клубова. Од Динама конкретно. Ријека се бори у Европи, има победу и то ми је драго. Црвена звезда направила је квалитетан искорак. Тренер, квалитетни странци и то је дало резултат“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари