Вечерас у Маракешу Бајерн и Раџа за првака света

ПРЕ ФИНАЛНОГ МЕЧА ФИФИНОГ КЛУПСКОГ ПРВЕНСТВА,

АТЛЕТИКО МИНЕИРО И ГВАНГЖУ ЕВЕРГРАНДЕ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

         У финалу Десетог светског првенства за клубове, које се под окриљем Фифе први пут одржава у Мароку, вечерас ће се у Маракешу од 20.30 часова састати Раџа Казабланка и Бајерн. Након сензационалног успеха домаћег представника, који је у полуфиналу неочекивано савладао бразилски Атлетико Минеиро (3:1), други пут за ласкаву титулу и шест милиона америчких долара бориће се тимови из Европе и Африке. Пре три године милански Интер је у Абу Дабију лако поразио Мазембе из ДР Конга (3:0). Сада ће се први пут састати марокански и немачки клуб.

         Иако без повређених Швајнштајгера, Бадштубера и Робена, првак Европе је на папиру велики фаворит. Баварци желе да спектакуларну годину, најуспешнију у богатој историји клуба, крунишу и петим трофејом, пошто су већ освојили првенство и куп Немачке, Лигу шампиона и Уефин суперкуп.

         Синоним за овогодишње врхунске партије моћног Бајерна је званично најбољи фудбалер Старог континента Франк Рибери. Француз игра у врхунској форми. Његов допринос успесима немачког клуба је изузетан, а он је и даље је „гладан“ тријумфа:

         - Иза нас је невероватна година. До сада смо освојили четири пехара, али је увек желим више. Желим победе и победе. То је мој менталитет.

         Баварци су полуфинални меч између Раџе и Атлетика гледали на малим екранима у хотелу. Пред вечерашње финале Рибери је изјавио:

         - Атмосфера ће бити сјајна. Не смемо да почнемо утакмицу с мислима да ће бити лако. Морамо да будемо озбиљни и усредсређени на меч. Мароканци имају добру екипу. Нећемо их потценити. Желимо овај трофеј.

         Упитан како ће реаговати ако противнички фудбалери после утакмице буду желели и њега да скину, као што су то учинили Роналдињу, француски ас је уз осмех одговорио:

         - Мислим да је то добро. Они играју срцем и очигледно много воле фудбал. По мени је лепо то што се догодило Роналдињу.

         Раџа Казабланка је на путу до вечерашњег сусрета забележила три победе. Савладала је Окланд сити (2:1), Монтереј (2:1 после продужетака) и Атлетико Минеиро (3:1). Мароканци, који су недељу дана пре овог такмичења сменили тренера Мохамеда Фахирија и довели Тунишанина аизија Бензартија, већ су испунили своје снове, па сада сањају нове. Њихов успех је, без сумње, велико достигнуће за афрички фудбал и желе да постану понос „Црног континента“.

         - Превазишли смо све своје снове. Играмо против Бајерна и даћемо све од себе. Не одустајемо. Имамо велику менталну снагу. Нови тренер нам је улио самопоуздање након серије лоших резултата. Више је оријентисан на напад од свог претходника. Имаћемо и велику подршку публике. Срећни смо када видимо раздрагана лица наших навијача. Они нас инспиришу. Пружићемо максимум и покушати да их још једном обрадујемо - рекао је Мухсине Јажур, који има шансу да буде и најбољи стрелац овог надметања.

         Пре финалног меча на истом стадиону од 17.30 часова за треће место играће бразилски Атлетико Минеиро и кинески Гвангжу Евергранде.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари