Уругвајци: Суарез жртва англо-италијанске завере

СВЕ ДЕШАВА ЗБОГ ТОГА ШТО ЈЕ ИТАЛИЈА ЕЛИМИНИСАНА, МНОГО ЈЕ ПРИТИСАКА ИЗ ЕНГЛЕСКЕ И ИТАЛИЈЕ

Луис Суарес

         Навијачи у Уругвају, Фудбалски савез, адвокат, репрезентативци и селектор оценили су да је Луис Суарес „жртва англо-италијанске завере”.

         Суарес је у уторак увече, током утакмице Уругваја и Италије на Светском првенству у Бразилу, за раме угризао противничког играча Ђорђа Кјелинија, због чега је Светска фудбалска федерација (FIFA) против њега покренула дисциплински поступак.

         Дисциплинска комисија FIFA синоћ је разматрала случај, а у току дана би требало да саопшти да ли ће и на који начин казнити фудбалера Ливерпула.

         Одлука би требало да буде донета што пре, пошто Уругвај у суботу игра против Колумбије у осмини финала. Суарес се суочава са казном од 24 међународне утакмице или двогодишњом суспензијом.

         Члан Фудбалског савеза Уругваја и Суаресов адвокат Алехандро Балби окривио је европске медије за „кампању” против нападача Ливерпула:

         - Ово се догодило због кампања које се воде у Енглеској и Италији против Суареса. Не сумњамо да се све дешава због тога што је реч о Суаресу и због тога што је Италија елиминисана. Много је притисака из Енглеске и Италије. Припремамо одбрану.

         Председник Фудбалског савеза Уругваја Вилмар Валдес рекао је да се Суарес „добро држи”.

         Репрезентативац Уругваја Дијего Лугано оценио је да се британски медији „свете” Суаресу.

         - Британски медији се свете Суаресу, и то сви знају. Очигледно да такве ствари увећавају тираж у Енглеској, иначе се то не би радило. Утакмица са Енглеском је већ одиграна, у суботу играмо с Колумбијом и не знам због чега енглески новинари постављају питања о Суаресу.

         Уругвајски медији оптужили су поједине светске медије за „лов на Суареса”, а посебно су истакли британске.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари