UEFA уводи 5 нових награда за фудбалере

НОВЕ НАГРАДЕ ЋЕ БИТИ ДОПУНЕ UEFA ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕГ

ФУДБАЛЕРА И ФУДБАЛЕРКУ ГОДИНЕ

        UEFA је најавила увођење пет нових награда за којима жели да ода признање врхунским играчима на UEFA клупским такмичењима у сезони 2016/17.

        Нова признања биће представљена на додели UEFA награда за најбољег фудбалера и фудбалерку за протеклу сезону, на традиционалној свечаности поводом жреба група у Монаку крајем августа.

        Прве четири додатне награде крунисаће најбољег голмана, најбољег одбрамбеног фудбалера, везног играча и нападача UEFA Лиге шампиона у сезони 2016/17, а биће представљене током жреба група Лиге шампиона 24. августа.

        Последња нова награда за најбољег UEFA европског играча сезоне 2016/17 биће представљена следећег дана током жреба група UEFA Лиге европе, који ће такође бити одржан у Монаку.

        Награде ће бити допуне постојеће награде за UEFA мушког и женског играча године.

        За ове две награде надмећу се сви играчи који су играли у Европи, без обзира на њихову националност, а оцењиваће се њихова игра у клупским или репрезентацијским такмичењима у сезони 2016/17, како домаћим, тако и међународним.

        Жири ће бити састављен од тренера клубова у групама Лиге шампиона и тренера UEFA Лиге Европе 2016/17, заједно са групом од 55 новинара из организације Европских спортских медија (ESM) који ће представљати сваку од земаља чланица UEFA. Тренери не смеју да гласају за играче свог тима.

        Ужи избор за све четири позиционе награде Лиге шампиона, као и ужи избор за награде Лиге Европе биће објављен 4. августа. По три кандидата за UEFA награду за најбољег фудбалера и фудбалерку биће објављени 15. августа, након завршетка UEFA женског такмичења EURO 2017.

Франческо Тоти

        У Монаку ће легендарном фудбалеру Роме Франческу Тотију бити уручена Награда председника UEFA као признање за његову изузетну каријеру.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари