У суботу жреб за FIFA World Cup 2018 у Русији

У ЦЕРЕМОНИЈИ ИЗВЛАЧЕЊА ГРУПА УЧЕСТВОВАЋЕ

И НАЈБОЉИ МЛАДИ ГОЛМАН СВЕТА ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ

        Фудбалери Србије у суботу ће добити ривале у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

        У Санкт Петербургу у суботу ће бити обављен жреб квалификационих група у свим конфедерацијама за Светско првенство у Русији 2018, осим у Азијској, где је квалификационо такмичење већ почело.

        Дан раније биће одржана седница Организационог комитета FIFA World Cup 2018, а на којој ће бити саопштен распоред по „шеширима“ и комплетна процедура.

        Очекује се и званична потврда да ће репрезентација Србије бити сврстана у трећи „шешир“.

        У европским квалификацијама учествоваће 52 репрезентације, а селекција домаћина Русије је директан учесник финалног турнира. Та 52 национална тима бице жребана у девет група - седам са по шест селекција и две са по пет репрезентација.

        Делегацију Србије на жребу предводиће потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић, а биће присутни и селектор А тима Радован Ћурчић и тим менаџер Александар Бошковић.

        У церемонији извлачења група учествоваће најбољи млади голман света Предраг Рајковић, и то у одабраном друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова, Рината Дасајева и Хулка.

        Квалификационо такмичење на територији Европе почеће у септембру 2016. године и завршиће се у октобру 2017. године. Европа ће, поред Русије, дати јос 13 представника, директан пласман обезбедице девет победника квалификационих група, а за још четири места играће осам најбољих другопласираних.

        Церемонија жреба заказана је за суботу од 17 сати.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари