У Матићевом случају статистика није бикини!

БИ-БИ-СИ МУ ДАО НАДИМАК „ДИНАМО“ ПО УЗОРУ НА ГЕНЕРАТОР СТРУЈЕ,

А ТАБЛОИДИ ГА ЗОВУ „ПРЕДАТОР“

         Доминација Немање Матића у дресу Манчестер јунајтеда само се потврђује кроз статистику која каже да је један од најбољих играча Премијер лиге на својој позицији.

         Није Жозе Мурињо џабе инсистирао на довођењу Немање Матића!

         Јунајтед је доласком српског фудбалера „очврснуо“ на средини терена, што се види и кроз игру и статистичке параметре, стога чувена реченица фудбалског коментатора Звонка Михајловског о томе да је „статистика као бикини - открива све, а не показује ништа“, овога пута нетачна.

         То потврђује Матићевих 135,20 претрчаних километара, па стога носи епитет једног од најпожртвованијих фудбалера у Премијер лиги. Би-Би-Си му је одавно дао надимак „Динамо“, по узору на генератор струје који не стаје са радом, док су за разлику од Јавног сервиса Велике Британије таблоиди били и нешто опуштенији у давању надимка - „Предатор“.

         Матић је одиграо 17 мечева ове године, а у Премијер лиги је забележио 8 победа и свега 2 пораза и Манчестер јунајтед се тако озбиљно укључио у борбу за титулу (тренутно су други).

         Српски везиста је добио чак 57% дуела, 24 пута је надвисио противника у игри главом, остварио је 803 паса, а у просеку 70,9 додавања има по мечу у првенству Енглеске.

         За сада се одлично допуњава са Полом Погбом и у његовом одсуству због повреде је сам носио средњи ред Мурињовог тима који ће овог викенда покушати да се примакне Манчестер ситију, који бежи осам бодова, у мечу против Брајтона.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари