У Келну страхују због 5000 звездиних „Делија“

ПРОБЛЕМ ЈЕ И ШТО НАВИЈАЧИ КЕЛНА ИМАЈУ ПОЈАЧАНЕ ЕМОЦИЈЕ, ЈЕР КЛУБ ПОСЛЕ 25 ГОДИНА ИГРА У ЕВРОПИ

        Немачка јавност, посебно у Келну, страхује од могућих испада навијача Црвене звезде, уочи меча Лиге Европе са истоименим домаћим тимом.

        Дневни лист „Билд“ пред утакмицу другог кола Х групе Келн - Црвена звезда у први план ставља навијача црвено-белих Ивана Богданова, познатог по заслугама за прекид утакмице репрезентација Италије и Србије у Ђенови пре седам година.

        „Билд“ у том смислу изражава бојазан да гости могу да изазову немире у граду и на трибинама стадиона у Келну.

        Локални лист „Колнер Штат“ очекује долазак чак 5.000 „Делија“, међу којима најмање половина неће имати улазнице, јер гостима следује пет одсто капацитета стадиона „Рајн Енерги“, који прима 46.000 људи.

        Наводи се да ће стадион бити препун, јер Келн игра прву европску утакмицу код куће после 25 година, као и да ће полиција ангажовати 1.000 својих припадника.

        „Свесни смо да постоји велика опасност од навијача Црвене звезде, који у великим количинама практикују алкохол и пиротехнику. Проблем је и што навијачи Келна имају појачане емоције, јер им клуб после 25 година игра у Европи, а то значи и већу опасност од конфликта. Полиција је у сталном контакту са властима града Келна и одговорним особама“, преноси „Колнер Штат“ наводе из полиције.

        Утакмица се игра у четвртак од 19 сати.

        Црвено-бели су у првом колу ремизирали са белоруским тимом БАТЕ Борисов (1:1), док су „јарчеви“ водили у Лондону против Арсенала, али су изгубили резултатом 3:1.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари