Партизану у Јерменији претња Африканци

НАШ ПРОТИВНИК ЈЕ ДОСТА БОЉИ НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ, МОРАЋЕМО ДА ОБРАТИМО ПОСЕБНУ ПАЖЊУ, КАЖЕ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА

         ДВА дана пре европске премијере у Гјумрију у табору српског шампиона централна тема међу црно-белима није квалитет шампиона Јерменије већ могућност да Партизан у последњем тренутку „препакује“ одбрану због одласка Ивана Иванова.

         Тренер Рашовић би могао да се нађе у сличној ситуацији као и Александар Станојевић пре две године када је Стефан Савић продат буквално пред сам почетак квалификација за Лигу шампиона. Млади стручњак очекује да се у дану пред полазак за Јерменију неће дешавати ништа капитално.

         - Рачунам на Ивана и планирам га за утакмицу против Ширака. Разговарао сам са њим, изнео ми је своје жеље и планове, али верујем да се то неће одразити на његов вољни моменат и учинак. Он је професионалац и зна да некада у нашем послу не функционише све према замислима. Дефицитарни смо и са њим на тој позицији, па је јасно да ћемо наредних дана морати да порадимо на ојачању последње линије.

         У недељу је стигао Петар Грбић чиме је појачан офанзивни део тима. Ипак, свестан је и тренер црно-белих да је за миран сан на европској сцени потребно још неколико аквизиција.

         - Познајем Грбића добро и очекујем да буде право појачање када ухвати ритам са остатком екипе. Потребно нам је још појачања, која ће то бити оног тренутка када дођу у Партизан. Уз то ваља водити рачуна и о финансијском аспекту, па је јасно да то није нимало лак задатак и да морамо добро да измеримо све аспекте.

         Јермени су у првом мечу против шампиона Сан Марина најавили солидан потенцијал, али је реванш на терену Тре Пенеа показао да црно-бели немају посебан разлог за страх пред друго коло квалификација Лиге шампиона.

         - Реч је о екипи која је доста боља на домаћем терену. Имају пет Африканаца у својим редовима на које ћемо морати да обратимо посебну пажњу. Уопште, свака екипа која је шампион своје државе заслужује посебну пажњу.

         Већи противник у Гјумрију би могле да буду временске прилике од квалитета „наранџастих“.

         - То су неки објективни проблеми са којима ћемо морати да се изборимо. Желимо да већ у Јерменији трасирамо пут ка трећем колу, па спарно време или висока температура не би требало да представљају посебно отежавајћу околност. Уосталом и утакмице на припремама смо играли у сличним условима - закључио је Рашовић.

РАНО ЗА ПУТИНЧАНИНА

         ВЕЋ неколико дана са екипом у Земуну ради дефанзивац Бежаније Марко Путинчанин. Према речима тренера Вука Рашовића, његов статус неће бити познат тако брзо. - Он ће још неко време да ради са нама па ћемо да донесемо одлуку о његовом статусу. Сада је још рано - напоменуо је Рашовић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари