Тадић: Да одемо у Русију - крварићу сваки меч!

ЗАДОВОЉАН ИГРАМА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ, АТМОСФЕРОМ У ЕКИПИ

И ПОДРШКОМ НАРОДА КОЈУ ОСЕЋА

Душан Тадић

  • Званично најбољи српски фудбалер Душан Тадић изјавио је да репрезентација под селектором Славољубом Муслином игра знатно борбеније него раније.

       Колико српски фудбалеру желе на Мундијал најбоље описују његове речи да би прихватио да сваку утакмицу игра повређен уколико то гарантује успешан завршетак квалификација.

       Тадић, предводник Србије у квалификацијама са три гола и пет асистенција, поред сјајног статистичког учинка, одушевио је нацију у Кардифу када је више од сат времена играо са поломљеним носем против Велса (1:1).

       „Муслин нам је усадио победнички менталитет, жељу и борбу за државни грб, то нам је било неопходно. Спремни смо да урадимо све за свог саиграча, не желимо да оставимо другаре на цедилу, па макар крварили, као што се мени десило у Велсу. Не волим да одустајем, да сам то учинио осећао бих се као да сам издао саиграче. Последице нису битне, иако су постојале после утакмице, али никада не размишљаш о њима, већ да освојиш бодове“, започео је Тадић новогодишњи интервју Танјугу.

       Тадић, иако је имао доста проблема и изгубио доста крви, истиче да је спреман да на сваком наредном мечу искрвари због одласка на Мундијал.

       „Ако треба да крварим сваки меч, а да одемо на шампионат у Русију, онда нека буде тако. Остао сам без доста крви, али желим само да се пласирамо“, поручио је креативни везиста енглеског Саутемптона.

       Он је додао да је, после дуже времена, коначно срећан и задовољан играма репрезентације Србије, казавши да је атмосфера сада на високом нивоу и да осећа подршку народа.

       „Идемо добрим путем и све је како треба. Трудимо се сваком тренингу, камоли утакмици, надам се да ћемо наставити у истом ритму. Осећа се боља атмосфера у овом квалификационом циклусу, Муслин је вратио култ репрезентацији, цела нација поново је репрезентација и драго ми је што сваком новом утакмицом имамо све већу подршку. Без навијача не можемо ништа, а уз њих можемо да правимо велике успехе“.

       Многи сматрају да репрезентација Србије у многоме зависи од некадашњег ђака Војводине, али Тадић нема проблем да се носи са теретом и великим притиском.

       „Прија ми велика одговорност, али ниједан играч не може сам да реши меч, већ тимска игра. Још склапамо коцкице у екипи, али верујем да ћемо се пласирати на Мундијал у Русију“, поручио је Тадић.

       Као најбољу слику из 2016. године, али и за цео живот, Тадић је издвојио овације и скандирање његовог имена после победе над Аустријом 3:2 у којој је забележио две асистенције и постигао одлучујући погодак.

       Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари