Суперлига: Најбољи Јојић и Милановић

СТРАТЕЗИ СРПСКИХ КЛУБОВА ИЗАБРАЛИ

НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА И ТРЕНЕРА ПОЛУСЕЗОНЕ

Милош Јојић

        НА јесењу круну Партизана дошло је признање Милошу Јојићу као шлаг на торту. Везиста црно-белих је у избору тренера 16 суперлигашких клубова проглашен за најбољег фудбалера лиге у полусезони. А, стратези су истовремено бирали и најбољег међу њима, па се пехаром данса окитио Милан Милановић, шеф струке Новог Пазара.

        Јојић је уједно најбољи стрелац јесењег лидера, па су се тренери лако одлучили да њему припада признање.

        - Изузетно ми је драго због награде. Ово није признање само мени, већ Партизану, омладинској школи кроз коју сам прошао, јер да није било свих њих, питање је да ли би овако било данас. Ја сам само искочио из колектива и ово ће ми бити додатни мотив да наставим даље, а знам да могу много више - причао је, са пехаром у рукама, Милош Јојић.

        Ако је екипа Новог Пазара прави хит јесени, с обзиром на све проблеме који су овај клуб мучили малтене до последњег минута летње паузе, онда је тренер тог тима Милан Милановић оправдано понео звање најбољег у полусезони. Тако су одлучиле његове колеге, па је у конкуренцији још четворице стручњака (Милојевић, Николић, Додић и Беквалац), призање отишло у руке тихог стратега плаво-белих са обале Јошанице.

        Признање за најбољег младог играча се прошле године поклопило са избором најбољег генерално, када је пехар подигао Лазар Марковић. И ове јесени трофеј остаје у Хумској 1, с тим што је лауреат Андрија Живковић, који је експресно постао и А репрезентативац Србије.

        Први пут ове године додељена је награда за најлепши гол полусезоне. У конкуренцији неколико прелепих погодака, дело Марка Доцића из Јавора, када је са више од 35 метара сместио лопту у рашље гола Војводине, дефинитивно је заслужило да буде овенчано признањем.

ЛЕКИЋ: ДО МИЛИОН ГЛЕДАЛАЦА
 

        ПРЕДСЕДНИК Заједнице Суперлигаша Драгољуб Лекић задовољно је констатовао да је ова јесен донела неколико помака у клупском фудбалу.

        - Повећан је број гледалаца за пет одсто у односу на прошлу сезону. Жеља нам је да на пролеће пребацимо број од милион симпатизера на трибинама. Лига је изједначенија него икад последњих година, направљен је искорак и у поправљању инфраструктуре, први пут се играло под рефлекторима у Ужицу, Јагодини, на Вождовцу, Бановом брду... Све ће то донети и уноснији спонзорски уговор - констатовао је Лекић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари