Игор Штимац: Сад креће праћење Србије

СЕЛЕКТОР ХРВАТСКЕ ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ШКОТСКЕ И ПОРТУГАЛА У ПРИЈАТЕЉСКОМ МЕЧУ НАЈАВИО КРУПНЕ РЕЗОВЕ У НАЦИОНАЛНОМ ТИМУ

  • „У коначан бој ће ићи само најспремнији“

         Хрватска репрезентација киксирала је против Шкотске (0:1) и три кола пре краја квалификација за Светско првенство 2014. изгубила прикључак за водећом Белгијом и стигла у незавидан положај.

         После тужне епизоде у Загребу, стигао је и пораз од Португала у пријатељском мечу у Женеви (0:1), за који селектор „коцкастих“ Игор Штимац каже „да не боли“, али да му је отворио очи.

         Наиме, Штимац је на мечу против Кристијана Роналда и другова указао шансу младима, укључујући и Алена Халиловића, једног од највећих талената хрватског фудбала, који је са 16 година, 11 месеци и 22 дана постао најмлађи дебитант у историји репрезентације „лијепе њихове“.

         „Боле нас критике које смо добили после меча са Шкотима, у којем је изостало срце. Разговарали смо доста и сигуран сам да ћемо опет нарасти као тим. Идемо даље, желимо да стварамо нове играче. На мечу против Португала алтернативе су заблистале“, рекао је за хрватске медије Штимац и додао да је дуел у Женеви требало да буде празник фудбала, али је то изостало због ружне атмосфере у којој су допутовали.

         Он је најавио резове у тиму пред последња три окршаја за пласман на Мундијал у Бразил у којима Хрватска мора да јури тријумфе. Рекао је да, пре свега, „шкрипи“ у нападу, а да ће коначне одлуке, донети када се „охладе главе“

         „Морамо да радимо на прецизности, постигли смо само осам голова у 10 утакмица, а то није довољно. Морам пронаћи расног стрелца, правог голгетера. Са друге стране, драго ми је да смо показали да знамо да суочимо са проблемима, јер нас, евидентно, чека тешка јесен“, изјавио је Штимац.

         Селектор Хрватске каже да ће одмах кренути припрема за најважније мечеве у квалификацијама.

         „Почиње праћење Србије и спремање за три велика окршаја у којима желимо свих девет бодова“, јасан је селектор „коцкастих“.

         А оно што је још гласније истакао је да ће у репрезентацији играти најбољи.

         „Донео сам одлуку да више нећу калкулисати ни са једним именом и презименом. У коначан бој ће ићи само најспремнији“.

         Штимац је лупио шаком у сто, а да ли ће до најављених крупних промена и доћи видећемо већ почетком септембра у Београду, када Хрвати стигну на гостовање Србији.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари