Старт 62. Лиге шампиона, Реал брани титулу

УКУПНА ВРЕДНОСТ СВИХ ФУДБАЛЕРА КОЈИ СУ РЕГИСТРОВАНИ ЗА 32 КЛУБА - ОСАМ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Реал слави титулу

        ГЛАМУРОЗНО такмичење UEFA, Лига шампиона, почеће данас и сутра утакмицама првог кола (20.45), закићено са осам милијарди евра. Толика је скоро укупна вредност свих фудбалера који су регистровани за 32 клуба (7,96), који ће почети трку за европску титулу, 62. по реду. Мадридски Реал има жељу да сачува пехар, који је освајао рекордних 11 пута, док сви остали маштају, са мање или више реалним основама, да га наследе на трону.

        „Краљевски клуб“, који је до трофеја дошао тријумфом над Атлетиком после извођења једанаестераца (5:4, 1:1), у одбрану трона креће на домаћем терену, против Спортинга из Лисабона. То ће бити посебно вече за прву звезду Мадриђана Кристијана Роналда, коме су „лавови“ били први тим у сениорској конкуренцији.

        - Биће то емотивни моменти, али свакако се радујем што ћу се срести са бившим клубом, то је за мене привилегија - каже 31-годишњи Роналдо. - Најбитније од свега је да прођемо групу, а затим ћемо ићи меч по меч, ка одбрани титуле. Знам да то неће бити лако, али само ако размишљаш позитивно, можеш да дођеш до победе.

        Уколико изабраници Зинедина Зидана успеју да поново тријумфују, урадиће нешто што није виђено од 1990. Тада је Милан други пут узастопно постао европски шампион, а после тога су се клубови само смењивали на трону. Барселона, која је према квотама светских кладионица фаворит у овогодишњем циклусу, имала је од тада пет пута шансу да веже две победе, али јој је то био претежак задатак.

        Каталонци, предвођени Лионелом Месијем, Луисом Суарезом и Нејмаром, биће уз Бајерн најжешћи конкуренти Реалу за трофеј. Управа Бавараца је баш због овог такмичења и довела тренера Карла Анчелотија.

        - Знам да се од мене очекује да Бајерн вратим на врх, али не осећам никакав притисак - поручио је Анчелоти. - Осим нас, ту је још шест екипе које имају квалитет да победе, а то су Реал, Барселона, Атлетико, Манчестер сити, Јувентус и ПСЖ.

        Попут Анчелотија, и Пеп Гвардиола је добио задатак да донесе престижни пехар, а за то му је управа Манчестер ситија дала више од 200 милиона евра. На старту, „грађани“ ће дочекати Борусију Менхенгладбах, а у групи Ц за прву позицију ће се борити са Гвардиолиним бившим клубом Барсом.

        Поред фаворита, пажњу заокупиће и дебитантски наступ Лестера, који је направио једну од највећих сензација у историји фудбала, пошто је освојио Премијер лигу Енглеске.

        - Пре утакмице ћу рећи фудбалерима да уживају у музици. Цео живот су могли само на ТВ да слушају химну Лиге шампиона, а сада ће је чути уживо - изјавио је у шаљивом тону менаџер Лестера Клаудио Ранијери пред меч са Брижом.

        Најаве су завршене, жеље изречене, и од данас креће јурњава за пехаром, који већ три године није мрднуо из Шпаније...

РОНАЛДО 93, МЕСИ 83

        Трофеј голгетера Лиге шампиона брани Кристијано Роналдо, који је прошле године постигао 16 погодака. Португалац из Реала је први и на вечитој листи стрелаца овог такмичења, пошто је 93 пута тресао мреже ривала, док је други Лионел Меси из Барселоне са 83.

БРОЈКЕ

        2 клуба дебитују - Лестер и Ростов

        17 земаља има тимове у групној фази

        22 различите екипе су освајале ЛШ

ФИНАЛЕ 3. ЈУНА У КАРДИФУ

        Сусрет за пехар, у коме ће се наћи две најбоље екипе Старог континента, биће одигран у Велсу, на стадиону „Миленијум“ у Кардифу, 3. јуна 2017. године. Групни део Лиге шампиона траје од 13. септембра до 7. децембра, а нокаут-фаза почиње 14. фебруара првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона.

СРБИ:

        Александар Коларов (М. сити)

        Никола Максимовић (Наполи)

        Љубомир Фејса (Бенфика)

        Душко Тошић (Бешикташ)

        Зоран Тошић (ЦСКА)

        Лазар Марковић (Спортинг Л.)

        Радосав Петровић (Спортинг Л.)

        Андрија Павловић (Копенхаген)

        Мирослав Радовић (Легија)

        Ђорђе Николић (Базел)

        Милош Пантовић (Бајерн)

ШАМПИОН

        1. Барселона 4,33

        2. Бајерн 5,00

        3. Реал 6,00

        4. Јувентус 12,00

        5. М. сити   13,00

ПРВО КОЛО

        ГРУПА А
        Уторак
        ПСЖ - Арсенал 20.45
        Базел - Лудогорец   20.45
 
        ГРУПА Б
        Уторак
        Динамо К. - Наполи   20.45
        Бенфика - Бешикташ 20.45
 
        ГРУПА Ц
        Уторак
        Барселона - Селтик 20.45
        М. сити - Борусија М.   20.45
 
        ГРУПА Д
        Уторак
        Бајерн - Ростов 20.45
        ПСВ - Атлетико   20.45
 
        ГРУПА Е
        Среда
        Бајер Л. - ЦСКА М.   20.45
        Тотенхем - Монако 20.45
 
        ГРУПА Ф
        Среда
        Реал - Спортинг Л. 20.45
        Легија - Борусија Д. 20.45
 
        ГРУПА Г
        Среда
        Бриж - Лестер 20.45
        Порто - Копенхаген 20.45
 
        ГРУПА Х
        Среда
        Лион - Динамо З. 20.45
        Јувентус - Севиља 20.45
        * друго коло је 27. и 28. спетембра

 

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари