Станковић: Мурињо посебан из више разлога

ОН ПРИЗНАЈЕ САМО УСПЕХЕ, ЧАК НЕ ПРИХВАТА НИ ДЕЛИМИЧНО ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

Дејан Станковић и Жозе Мурињо

        Некадашњи капитен и рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије Дејан Станковић уверен је да ће Жозе Мурињо бити успешан на клупи Манчестер Јунајтеда и једног дана освојити титулу Премијер лиге.

        Мурињо је у својој првој сезони на Олд Трафорду дошао до трофеја Комјунити шилда и Лига купа, али и даље води велику борбу за прва четири места у Премијер лиги која воде у Лигу шампиона.

        - Сигуран сам да ће Мурињо бити шампион Енглеске. Он признаје само успехе, чак не прихвата ни делимично добре резултате, посебно у клубу са великом традицијом какав је Јунајтед. То је једноставно Мурињо - рекао је Станковић за Омниспорт.

        Станковић, који је са Мурињом сарађивао у Интеру две године, много пута истицао је да је Португалац најбољи тренер са којим је радио током каријере.

        - Тешко је издвојити једну ствар шта Муриња одваја од осталих стручњака, много је разлога зашто је посебан. Потпуно је посвећен послу, фокусиран на тактику и зна како да из тима извуче највише, у менталном и физичком смислу. Поред тога има прави однос са играчима. Мурињо је специјалан - поручио је Станковић.

        Станковић је под вођством Муриња са Интером дошао до историјске „триплете“ 2010. године, када су освојене титуле Серије А, Лиге шампиона и Купа Италије.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари