Србија са Костићем и на Молдавију и Ирску

НАПАДАЧ ХАМБУРГА СЕ ПОВРЕДИО У 10. МИНУТУ ПРИЈАТЕЉСКОГ МЕЧА СА СПАРТОМ ИЗ РОТЕРДАМА

Филип Костић

        ЗЕБЊА је трајала само неколико сати. Крилни нападач Хамбурга и фудбалске репрезентације Србије Филип Костић повредио се у 10. минуту пријатељског меча са Спартом из Ротердама (1:1), а немачки медији су у први мах објавили вест да је страдала чашица десног колена. И на прво слушање звучи лоше, али је рендгенски снимак показао оно најбоље, па ће наш играч бити спреман и за старт Бундеслиге и за изазове у дресу националног тима почетком септембра, када су на реду веома важни дуели с Молдавијом и Републиком Ирском.

        - Све је у реду. Хвала „Новостима“ што брину, а богами бринуо сам и ја неколико сати са клупским лекаром. Немци су то, ништа не препуштају случају. Одмах снимање, па да знамо на чему смо - одахнуо је Костић.

        Наш интернационалац је одиграо цело прво полувреме у среду против Холанђана, а тек јуче ујутро је осетио благи бол.

        - Испоставило се на крају да је лакше повређен мишић иза колена. Заиста ми је лакнуло и сигурно ћу бити спреман за старт нове сезоне у Бундеслиги, 19. августа на нашем терену против Аугсбурга - додаје Костић.

        Сваки навијач Хамбурга који се и даље куне у легенду Увеа Зелера очекује боље игре од клуба који је 1983. године био првак Европе.

        - Финиш прошле сезоне је био трауматичан за нас. Велика борба за опстанак је била резултат очајног старта сезоне. Ове године морамо да почнемо Бундеслигу много боље. Имамо добар тим и велики смо оптимисти. Мени је мотив више што сам избегао тежу повреду и што могу неометано да наставим са тренинзима. За неколико дана завршавамо припреме у Аустрији - каже Костић.

ПАШЋЕ МОЛДАВЦИ И ИРЦИ

        Филип Костић ће се ускоро поново наћи на списку селектора Србије Славољуба Муслина за квалификационе мечеве са Молдавијом (2. септембра) у Београду и за гостовање у Републици Ирској (5. септембра).

        - Очекујем победе у оба меча. И даље смо први на нашој табели, и већ против Молдавије очекујем подршку навијача и три бода која ће нам бити мотив више за Ирску. Требало је још у Београду да их победимо. Одговарају нам као ривал - тврди Костић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари