Спремају се ригорозне казне за ФСС и Звезду

ОЧЕКУЈУ ИХ НОВЧАНЕ КАЗНЕ У РАСПОНУ ОД 50.000 ДО 100.000 ШВАЈЦАРСКИХ ФРАНАКА

Навијачи Србије на мечу с Велсом

        ФУДБАЛСКИ савез Србије и Црвена звезда ће ускоро бити драстично санкционисани! Како „Новости” сазнају, фудбалској репрезентацији Србије и вицешампиону Суперлиге прети ригорозна новчана казна због пријава делегата и наводних пропуста на међународном мечевима у организацији FIFA и UEFA.

        Делегат утакмице Србија - Велс (1:1), која је одиграна 11. јуна на стадиону „Рајко Митић”, Швајцарац Пјерино Ларди, пријавио је домаћина због низа пропуста. Прво због скандирања: „Судија, п..еру” у 33. минуту, када је португалски арбитар Де Соуса досудио пенал за Велшане. Затим, због транспарента са ликом четничког војводе Момчила Ђујића на северној трибини и, коначно, због закрчених степеништа на западној трибини током целе утакмице, као највећег прекршаја.

        Црвена звезда је већ дуго под лупом UEFA због вишегодишњег излива незадовољства најватренијих присталица са северне трибине према овој организацији, које се углавном сводило на пароле „UEFA мафија”. На мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против малтешке Флоријане, 29. јуна на стадиону се орила песма против UEFA, па је делегат добио цео превод и у извештају навео да је домаћин поновио стари прекршај.

        Према сазнањима „Новости”, наш фудбалски савез и црвено-беле очекују новчане казне у распону од 50.000 до 100.000 швајцарских франака, док ће Звезди бити запрећено и играњем једног европског меча без присуства публике.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари