Сјајни Рајковић вратио Макаби на врх табеле!

НАШ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ИЗ МЕЧА У МЕЧ ПРИВЛАЧИ ПАЖЊУ ФУДБАЛСКЕ ЈАВНОСТИ ОДЛИЧНИМ ОДБРАНАМА

Предраг Рајковић

        Предраг Рајковић и ове сезоне феноменалан на голу Макабија. Наш репрезентативни чувар мреже и својевремено најбољи млади голман света је у одличној форми што се и те како одразило на резултате тима из Тел Авива.

        „Понос Израела“ је већ освојио Лига куп, први трофеј у сезони, а после дуже времена Макаби је поново на деоби првог места на табели израелског шампионата.

        Рајковић и другови су у серији од 13 утакмица без пораза у свим такмичења, а у првенству Израела нанизали су шест узастопних победа. У последњем колу саваладали су Хапоел Ашкелон резултатом 3:1, а један од најзаслужнијих за тријумф био је управо српски голман, који је у неколико наврата маестрално интервенисао.

        „У последње време играмо заиста добро и одлични резултати су нас довели на врх табеле. Мислим да се полако слажу све коцкице у тиму и да ћемо играти још и боље, јер имамо простора за напредак. То је показала и последња утакмица у којој смо имали успона и падова током меча. Треба нам константност свих 90 минута. Ако то успемо не видим ко може да нас добије у шампионату“, каже Рајковић за Мондо.

        Рајковић из меча у меч привлачи пажњу фудбалске јавности одличним одбранама ове сезоне, али не жели да ставља себе у први план.

 

        „Само радим свој посао. Не волим да причам о себи, нека то раде други. Чињеница је да имам сигурност и да желим да помогнем екипи кад год ми се укаже прилика, али волео бих да имам што мање посла. То је увек најбољи сценарио за голмана и знак да екипа игра одлично. За моје добре партије велика заслуга припада и тренеру Кројфу са којим имам одличну сарадњу. Радују га моје добре партије и чињеница да сам напредовао“, каже Рајковић и додаје:

        „Понављам, најважније је да као екипа имамо шансу да остваримо оно што смо пропустили прошле сезоне. Титула нам је тада измакла за мало и верујем да ћемо сада имати квалитета и среће да дођемо до циља први. Макаби је највећи клуб у Израелу и просто морамо да одговоримо амбицијама и жељама навијача“.

        Евентуално освајање титуле могло би да буде и поздравни поклон за Рајковића, јер се све гласније прича о његовом напуштању Тел Авива и одласку у Енглеску.

       „Имам уговор још две године и јасно је да се пита Макаби. Они су летос рекли да обештећење неће бити испод 5 милиона евра па у тој ситуацији није лако наћи нови клуб. Не кријем да желим титулу и онда нове изазове, али видећемо. Рано је још за те приче, има времена. Ако ми се и буде десио нови клуб мислим да ће се десити после Светског првенства. Премијер лига је свакако изазов, али подвлачим да не треба журити са закључцима и очекивањима. Видећемо колико ће бити обештећење па ћемо онда моћи и да планирамо даље кораке“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари